pátek 6. dubna 2012

Warez zvyšuje prodej knih! (Aspoň občas)

Před pár lety jsem si jen tak pro srandu nahrál knihu do mobilu. V té době jsem bohužel knihy prakticky nečetl a pochopitelně vůbec nekupoval. Louskal jsem ji na tom malém displeji (což bylo dost utrpení) a později narazil na zajímavou knihu, která se nedá ani nikde koupit, a tak jsem si ji opět nacpal do mobilu.. pak druhý díl. Byla to Cesta Krve.

Poté jsem začal svět literatury zkoumat, číst i na počítači nebo formou mluveného slova. Tablet mi pak  později umožnil číst prakticky kdekoliv. S každou další přečtenou knihou roste touha po další a nejen od stejného autora ale i od jiných. Ať už je to Čapek, Kafka, Kulhánek, Kaplický, Sapkowski či kdokoliv jiný. Seznam chtěné literatury se prostě postupně rozrůstá společné s chutí mít některé knihy i ve fyzické podobě.

Ano, právě Warez může zato, že dnes kolem mě leží spousta knih. Ano, právě ten zlý Warez může za to, že jsem toužil po knize stojící čtyři stovky*, která teď spokojeně leží na poličce. Ano, on může za to, že na seznam mých snů přibila domácí knihovnička s křesílkem...

Prostě chci jen říct, že právě Warez ve mě oživil chuť po čtení. Bez něj bych se k mnohým skvělým k knihám nedostal, protože bych nikdy ani nepomyslil si je koupit.

*Kdo mě zná, tak ví, že si hlídám každou korunu

4 komentáře:

  1. "Prostě chci jen říct, že právě Warez ve mě oživil chuť po čtení. Bez něj bych se k mnohým skvělým k knihám nedostal, protože bych nikdy ani nepomyslil si je koupit..." a protože knihovna je cizí slovo.

    Pardon za sarkasmus, ale je to tak. V dnešní době jsou lidi nějak nakažení myšlenkou, že všechno musí vlastnit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s tebou, jenže jít jen tak do knihovny, zaplatit si lístek a pak se tam loudat a zkoušet najít něco co by mohlo zaujmout... to už je pro potencionálního začátečníka ve čtení trochu náročnější.

    Knihovna mě poslední dobou láká, ale smutné je, že tady v Brně, mají většinou všechno zajímavé pryč a dokonce jsme nedávno nenašli ani Romea a Julii...

    Pravda byl jsem tu jen v jedné knihovně -> musím to tady trochu víc prozkoumat ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajdi do universitní a nebo městské...
    Koukni na web atp. U nás na UK je snad "všechno", max. to má někdo půjčené. Někdy jsou věci třeba na skladu, protože se nevejdou do polic, tak si musíš říct na informacích (to tedy hlavně v té městské, v universitní je to většinou celé jeden velký sklad knih. :D)

    Chápu, že registrace je takovým nepříjemným zdržením, to je pravda...

    OdpovědětVymazat
  4. V univerzitní mají i nějakou malou část s beletrii, kdysi jsem si u nás půjčoval nějaké odborné - ale pak to zrušily :) Zkusím se tam zase jednou podívat, leč většinově je tam čtení o zelenině. :)

    Ale jak sem psal, teď už mám i nakoupeno a zatím jsem to všechno nepřečetl :)

    OdpovědětVymazat