úterý 5. února 2013

Pan Ekonom, Pan Informatik


Skutečně je tomu tak a já tímto semestrem úspěšně dokončil ekonomickou i informatickou část mého studia. Gratulovat můžete, ale ke státnicím s ekonomie ani informatiky zatím nemohu. Zbývají mi poslední dva předměty, které s těmi obory absolutně nesouvisí, ale nějaký lojza mi je dal do povinných předmětů :). Což by mohlo někomu vadit, ale já si už na to za ty roky asi zvykl a navíc jsem problém s těmito zbytečnostmi očekával už při výběru studia - o čemž jsem tu určitě již párkrát psal.

Má studijní píle ale semestr od semestru roste - skutečně. Jako lehký důkaz může posloužit můj pokrok při zkouškách… A asi mi nebudete věřit, ale z té poslední matematické, jenž jsem psal dnes, mi bylo připsáno 35/40 bodů - tedy 87% - což je jasné Béčko s náběhem na Áčko, že ano. Jenže to by nebyla sranda. 

Před ústní částí jsem vyslal do universa přání:"Vytáhnu si nějakou banální otázku" a tak se skutečně stalo, leč mé přání mělo raději znít:"Vytáhnu si otázku na kterou znám odpověď"… Tak jsem odešel s nedostatečnou. Docela to zamrzí, vzhledem k opravdu značnému úsilí (viz procentní výsledek), ale ty vzorečky úplně, ale úplně na konci jsem vynechal a vlastně jsem do dnešního rána ani nevěděl, že existují... i když to zamrzí, tak mi to nějak závratně nevadí, protože to naštěstí můžu dostudovat konzultačně příští semestr.

Takže následujícího půl roku, budu mít, pokud se něco nezmění - tři hodiny školy týdně a na konci tři zkoušky - matematika, statistika a nakonec státní bakalářskou. Jestli se na to teda nevykašlu.

3 komentáře:

  1. Vím že je to klišé, ale držím ti palce! Škola je zlo!

    OdpovědětVymazat
  2. Vykašlat? Proč? Když už jsi to začal, tak by byla škoda to nedokončit, ne? Zatni zuby, vojíne, a bojuj! (Věřím, že to zvládneš.)

    OdpovědětVymazat
  3. Vykašlat jsem se na to chtěl poprvé už ve druhém semestru.. ale nějak jsem to ustál, takže toho posledního půl roku tam snad ještě vydržím :)

    OdpovědětVymazat