úterý 4. září 2012

Třetí rok tohoto blogu je za námi

Už je to pár dní, co uběhli tři roky od založení tohoto blogu. Třikrát hurá, ale zrovna neprovolávám.

Psaní sem mě stále baví, ale většina mých "kolegů", jejíchž blogy jsem na začátku sledoval a oni sledovali mě "zemřela" a nový čtenáři se nehrnou, takže většina článků zůstává bez odezvy, což by tak ani nevadilo, ale ty statistiky čtenosti na naladě rozhodně nepřidávají. Netvrdím, že většina zdejších výplodů nejsou blitky hodné smazaní ale je tu i několik článků, které mají velkou čtenost i rok/dva po vydání. Vím, které to jsou - vím jaké témata mají a vím, že by tu takových mohlo být více, a jsem si vědom, že převaha osobních myšlenek a blbých keců čtenáře odrazuje od pravidelných návštěv - jenže tohle místo je můj osobní blog a kam jinam bych pak cpal výplody své choré mysli? A to, že to nikdo nečte? Asi zase tolik nevadí.

Samozřejmě tu rozhodně nepíši všechno co mě napadne (to by bylo téma na každý den) a taktéž nepublikuji všechno co napíši - buď si řeknu, že to nestojí za to, nelíbí se mi to a nebo mi to přijde neaktuální. 

Každopádně tohle je víceméně jeden z těch zbytečných příspěvků, které nebude nikdo číst :)

A co Vy? Sledujete své statistiky a čtenosti? Přemýšlíte o zaměření blogu na určité téma?


Na závěr trocha statistik

Počet zobrazení s počtem příspěvků roste:
Nejčtenější články jsou vcelku pochopitelné:


A to je vše přátelé ;)



4 komentáře:

  1. To je docela zajímavý článek. :)
    Nejčtenější u mě je "Zjistěte datum vaší smrti" na minulém blogu to byl "film Avatar" a vůbec podobně zaměřené články. Takových cíleně o mnoho více nechci, byť by zvedly návštěvnost.
    Dokonce vypouštím i myšlenkové články - jednoduše proto, že jako herní autor, který dělá hry a grafiku, jsou tak trochu mimo mísu a nad tím "podstatným" obsahem, kvůli kterému tam většina lidí přijde, by poměrně záhy převážily.
    V tomhle smyslu svůj blog profiluji. Odezva přesto není kdovíjaká. :)
    Absence prostoru, kde bych svoje myšlenky vyjádřil mě sice občas tíží a napadne mě: "Proč si to nedáš na blog?" ale zpravidla to nedělám. Řešením by bylo založit si ještě druhý blog, ale tam mě zas obtěžuje, že to nemám pěkně pohromadě, takže zatím to beru takhle. V podstatě myslím, že kdysi velmi osobní blog se změnil v poměrně hodně neutrální až sterilní - byť myslím, že právě v komentářích všechno prosakuje ven. :) Ideální by pro mě bylo, kdyby byla nějaká možnost, jak míchat zobrazení článků s perexem a na druhé straně zobrazení celého článku. Kde ty s perexem by se daly snadno přeskočit a nebraly by si tolik prostoru. :)

    Nicméně si myslím, že řada lidí na blog druhého člověka chodí právě kvůli tomu, že jsou zvědaví na jeho myšlenky a názory na různé věci. :)

    Zajímavým tématem může být spíš vtažení návštěvníka do diskuse, což je věc, která mi dlouhodobě trochu vrtá hlavou. :)

    OdpovědětVymazat
  2. "Zajímavým tématem může být spíš vtažení návštěvníka do diskuse, což je věc, která mi dlouhodobě trochu vrtá hlavou. :)"

    Tohle téma bych chtěl více prozkoumat... třeba článek "Twitter" vypadá ignorován, ale záhy po jeho zveřejnění mi přibylo několik "sledovačů". Takže lidé to četli, jen u nich nevznikla touha něco napsat.

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě je z části klíč v tématech, ke kterým mají všichni co říct. :) Ale co když taková brát nechceš?

    OdpovědětVymazat
  4. Mno, psát o masových tématech jen kvůli čtenosti se mi moc nechce... snad jen z finančních důvodů ;)

    OdpovědětVymazat