středa 24. srpna 2011

Reinkarnace staršího počítače

Jak asi všichni víte, tak můj notebook aktuálně neslouží a tak jsem začal situaci nějak řešit. Nejprve jsem si na aukci vybral pár pěkných malých počítačů do 1500kč i s poštovným - většina jich vypadala pro mé potřeby dostatečně - leč slabší verze GMA mě trochu odrazovala. Ale pak přišla ta myšlenka!

Vezmu si ten počítač co mi leží v pokoji vedle psacího stolu! Geniální.

Svého času to byla dosti výkonná mašinka(akt. cca 2ghz, GF 6800XT, a zůstalo jen 512MB), do které jsme s bratry často vrážely naše úspory, jenže jak jsme opouštěly domov a postupně si pořídily notebooky a domů nový desktop... Jednoduše se na něj zapomnělo a domov si z něj udělaly pavouci - doslova.

Tak jsem ho vzal, hodinku ho čistil a pomalu odstraňoval nepotřebnosti - rozuměj mechaniky. Až byl stroj kompletně čistý provedl jsem úspěšné spuštění. Šlape v pohodě.

Ve druhé fázi projektu bylo třeba zrušit velkou starou Case - tu se mi fakt do Brna tahat nechce - i když bych sní mohl udělat krásnou postapo Case. Jenže šel jsem na to jinak -> všecko jsem to vymontoval - naštěstí se takové věci nezapomínají a křupnutí při vytahování desky (jeden šroubek jsem zapomněl) byl jen planý poplach :D

Chtěl jsem to celé chtěl přepracovat do malé krabičky.

Vzpomněl jsem si na pár technických důvodů proč jsme koupily nový např. grafika špatně drží v portu... Takže jsem vymyslel jiný způsob - ale to můžu udělat až na kolejích - takže pak ukážu. A jak to aktuálně vypadá? Takhle:

2 komentáře:

  1. taky sem reinkarnoval bohuzel nemam monitor :) jelikoz mam svuj ntb v oprave pisu z pspcka hendur

    OdpovědětVymazat
  2. No, takový pěkný lcd už dneska koupíš od pěti stovek ;)

    OdpovědětVymazat