středa 4. února 2015

Zombie sympozium 2015

V dalekých venkovských krajích, tam kde lidé vstávají se slepicemi, nemají splachovací záchody a počítač je pro ně technologie scifi filmů promítaných z VHS proběhlo již třetí Sympozium Česko Slovenské Zombie Komunity. A já tam samozřejmě byl.


Neorganizovaný příjezd v kočárech probíhal v průběhu celého večera i noci, proto jsme se rozhodli strávit první den v neformálním duchu povídáním, vyráběním špízů (o kterých mohlo být řečeno, že se budou ještě péct abych je nemusel jíst syrové :)), ochutnáváním tofu paštik od Nebožky, Toudiho domácích psích klobásků a čerstvě pečeného chleba či Jardovými pěveckými áriemi. A samozřejmě popíjením piva od místního pivovarníka, doplňované ostřejšími kousky... Každému dle jeho chuti a potřeb.

Během černé noci přijela poslední skupina dobrodruhů aby mohla o čtyři hodiny později vstávat do rušného dne, nabytého akcí, zábavou a strachem o život!

Sobota totiž proběhla v lehce týmovém duchu. Různé dlouhé špejle rozdělili účastníky do skupin přeživších, které spolu následně bojovali na život a na smrt. V inteligenci, obratnosti a ostrostřelbě.



Před střelbou si nejprve každý mohl vybrat jeden ze čtyř luků, které jsme měli k dispozici - a to od klasických, přes kladkové až po olympijské. Nakonec se členové týmu střídali ve střelbě na cíl - zuřivý polštářek! Jestli se nepletu, tak největší počet zásahů získal Tom, ale i všichni ostatní předvedli skvělé výkony... D

Nakonec přišla řada i na pár ran s větších kalibrů... :)




 Během dne jsme se odbíhali ohřát k nechlazenému pivu a čaji ke krbu uprostřed chaloupky, kde jsme pozorovali videofilmy o různých druzích přípravy na apocalypsu a dlouze nad nimi diskutovali. Také jsme si povídali o možnostech stavby zdí a plotů a pozvali se na druhý ročník The Walking Dead larpu.

Večer jsme oslavili na návsi pozorováním vybuchujících prskajících barevných rachejtlí až s dalekého východu, které pro nás připravil Rogi. Byly jsme společně s okolními vesnicemi u vytržení - nikdo zde ještě nikdy neměl příležitost nic takového vidět. Inu, to jsou ty zapadlé vesničky o třech obyvatelích... Zde znají možná tak bouchací kuličky a to kdo ví jestli... :)

Dostali jsme možnost pozorovat vzdálené planety jako je např. Jupiter a jeho měsíce pomocí kouzelné roury do které jste mrkli jedním okem a ona vám odpromítala obraz přímo na sítnici. Koukání bylo spojeno se zajímavým výkladem o planetách, hvězdách i mlhovinách a bučením kraviček.

Následně jsme povečeřeli, povídali si a promítali historické fotografie z akcí naší družiny, kterých za poslední tři roky - co se máme rádi - proběhlo nepočítaně.

Pod rouškou tmy jsme vyrazili na bojovou výpravu s brutálně drsnou plastovou sekyrkou do vedlejší vesnice. Proběhlo několik zombie přepadení a pozorovávání odrazu měsíčku na rybníku z hradeb středověké tvrze. Den jsme ukončili popíjením piva, čaje, limonády a vařením našich mozků u vyšetřování záhadných případů karetní hry "Černé historky."


Neděle počala snídaní (kdy si Play3r zvolil jako zákusek psí konzervu), při které jsme pozorovali rozsekávání lebek různými ostrými i tupými předměty ve zpomalených záběrech a následně trénovali nabíjení zásobníku tradičního českého samopalu SA58. Nutno říci, že se s tím všichni poprali ze ctí - jen já se tam snažil natlačit náboje ve špatném směru. Jsem prostě levej. :)

Následně jsme tajili dech při pozorování Voyagerovy obratnosti se samurajským mečem, který přesekával létající předměty jedna radost.

Já jsem odvykládal povídání o důležitosti a možnostech sebeobrany při kterých si každý mohl vyzkoušet různě dlouhé teleskopické obušky. Workshop končil testováním pepřového spreje, kdy si Nebožka vychutnala zlikvidování útočníka Woltíka/Wolfíka/Wulfíka/Pepříka. Nutno říci, že slintal nejméně půl hodiny a neviděl další dvě. :D

Ymeris se o něj pak láskyplně postaral a tak jsme se mu my ostatní mohli nerušeně smát.





Poté už se jen čekalo na oběd, pozorovalo další video o přípravě na apokalypsu a někteří si šli naposledy zastřílet z luku, hodit oštěpem se Sybrakovy dílny anebo úžasně dokonalými vidlemi.

Nakonec jsme se najedli, udělali veselé fotografie a postupně se rozpustili do kočárů.




Byla to skvělá akce. Zase trochu jiná než všechny předešlé a já věřím, že si ji všichni moc užili a budou na ni ještě dlouho a rádi vzpomínat. A příště. Příště se s vámi zase rád uvidím!

Děkuji JWK, Nebožko, Toudi, Ymerisi, Woltíku, Play3re, Tome, Sybraku, Rogi, Voyagere, Fando, Ruby, Jardovo ženo i vám, jenž jste se na nás přišli byť i krátce podívat. 


Váš milovaný, vážený a skromný pán světa a administrátor. 

Žádné komentáře:

Okomentovat