pondělí 29. prosince 2014

Konec?

Spíše ne, nežli ano. Možná, rozhodně anebo taky určitě.

Konec roku většinu lidí nabádá k nejrůznějšímu sumírování, ale protože to dělám pro své potřeby docela pravidelně a druhak to nikoho kromě mně ani nezajímá. To tentokrát vynechám. Možná. Ale tak přecijen...

Blog evidentně umírá. Poslední dobou nemám nějak potřebu se veřejně vyjadřovat. Obvykle si věci sepíšu (ať už jde o blog či status) ale po najetí na publikovat... Většinou na něj nekliknu. Psát sračky mě ale stále baví, jen bych tomu chtěl zkusit dát jinou úroveň. Možná, někdy.

Ke smutku mi může přát, že tu bombermanovskou plošinovku ani postapocalyptickou tycoonovku jsem stále nedodělal a vlastně mi to ani nevadí, tedy ne příliš. Udělal jsem místo toho pár jiných věcí. A za některé mi občas i někdo zaplatil. Penízků ležících na účtě není nikdy dost! :)

Novou práci jsem si taky nesehnal páč mě nikde nechcou, tedy alespoň na místech, které by odpovídali mým představám. Tak zatím zůstávám tam kde jsem a věnuji se sebevzdělávání ať už jde o angličtinu či studium webových technologií. Však já tu práci s flexibilní pracovní dobou, home office a odpovídající mzdou jednou dostanu.

Vůbec se tak nějak posunuji. Nedávno jsem si koupil zimní kabátek. Nutno říci, že ne zrovna nejlevnější... V sáčku jsem poslední rok strávil většinu dní a zrovna přemítám nad bílou košilí, červenou kravatou a čistými botičkami. Pravděpodobně trochu hipsterizuji.

Vlastně se tak trochu odprosťuji od kupování co nejvíce nejlevnějších věcí i jídla. Ehm, většinu mých obědů tvoří tofu, rejže, fazole, kuskus anebo nějaký podobný svinstvo (dnes např. jáhly + fazole = oběd).

Spíše chci říct, že se pomalu dostávám z bodu, kdy nepočítám každou korunu. Je to blbý zvyk ale na druhou stranu jsem za něj rád, protože dokáže člověku ušetřit spoustu peněz. Už mnohokrát jsem měl nutkání si takhle něco na rychlo koupit ale nakonec jsem to tam nechal... A ani jednu tu věc si nevybavím - takže jsem rád, protože by mi akorát tak někde překážela. ;)

Něco jiného je to u jídla... Když jsem si někdy na jaře uvědomil, že dlouze přemýšlím jestli si koupit věc za 14kč anebo 16kč a přitom jsem měl na účtu dobrých padesát, tak jsem si připadal jako vůl. :D

Ale stejně takhle přemýšlím pořád. :)

Vlastně si nekupuji prakticky nic ale to platilo i dříve. Minimalismus je stále na pořadu dne, prostě se mi to líbí a vyhovuje. Ale i tak bordel pomalu narůstá - když jsem o víkendu dával do kupy svůj šatník a zjistil, že mám patery černé kalhoty... Naštěstí jsou minimálně dvě vhodné akorát na postapo zombie akce. Takže dobrý. Musím si koupit nějaké modré, žluté anebo červené. :D

Taky už mi nedělá problém jít do hospůdky/baru/někam a dát si Cider a Whisky místo pár nejlevnějších půlitrů. Člověk si "pochutná", zaplatí cirka stejně a v dobré náladě se dokodrcá do postele aniž by měl pocit, že se zebleje.

Vůbec se snažím objevovat nová zajímavá místa místo neustálého chození do stejné zaplivané putiky.

Bucketlist byl vážně fajn nápad. Pomáhá mi to udržet se ve vytyčeném směru. Občas něco splním, občas něco zajímavého připíšu. Naposled třeba výlet do Thajska a naučení javascriptu. Mám na to všechno ještě tři roky. Beru to optimisticky. :)

A vůbec byl tenhle rok šíleně depresivní, to bych vám mohl vyprávět... Ale lepší si párkrát do měsíce pobrečet než zírat do zdi celý rok. Stálo to za to.

Tož, pokud jste dočetli až sem - tak se mějte fanfárově, užijte silvestra, oslavy a pokračujte v tom co chcete v životě dělat. Často je to dřina, ale stojí to za to. ;)

9 komentářů:

  1. za tenhle blogspot.cz si dej facku, zas musím komentář psát znovu.... :D

    no chtěl sem napsat, že je to skvělý, když nemusíš přemýšlet, jestli si koupit to a nebo něco dražšího...přesně takový stav se mi líbí :))

    a jestli umíš PHP, ozvi se, práce máme habaděj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dal bych si facku, za to že jsem tak šíleně moc odrbal PHP na škole. Tak se to teďka musím učit pěkně od nuly. Až to zmáknu, tak se rád ozvu - práce není nikdy dost. :)

      Ale blogspot už mě popravdě občas taky štve. Je to zastaralý.

      Vymazat
    2. Budu se těšit :) spíš než dokonalé programátory potřebujem spolehlivé lidi. Bys nevěřil kolik lidí třeba z Webtrhu odepíše na inzerát a už se nikdy neozvou. A akorát ztrácíš čas čekáním a vytvářením nových přístupů atd...

      Jinak přemýšlím, co bude těžší, jestli výlet do Thajska nebo Javascript :))

      Kuskus sem zkoušel jednou a musel sem ho vyhodit. Ale to byl nějaký zelený ochucený :D

      Vymazat
    3. Asi ten Javascript. :D

      Nejlepší je kuskus s tofu, cibulkou a sojovou omáčkou. :)

      A v PHP a SQL statně pokračuji.
      Stavím si cvičně takový malinký informační systém. Klienti, Projekty, Úkoly...

      Vymazat
  2. Pán je velkej gurmán, pár whiskey :D btw: děláš na postapo tycoonovce? že jsem o tom vůbec neslyšel... já mám strašně velkej sen udělat postapo hru :) mě uhranul fallout, takže spíš RPG nebo adventuru, ale proti gustu... rád se dozvím, nějaké bližší info :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hej já chci taky dělat postapo, buď rpg nebo strategii :D

      Vymazat
    2. Spíše dělal. Docela dlouho a aktivně. Jen je to aktuálně odloženo a chci předtím dodělat jeden menší projekt. A pak tu tyconovku začít programovat znovu a pořádně. Tedy vlastně již potřetí. :)

      Tady nabízím jeden obrázek: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9457690/hry/Screenshot%202014-06-20%2018.51.04.png

      Věřím, že to nakonec dodělám. Je to takový můj "celoživotní projekt". :)

      Vymazat
    3. Tak nevypadá to vůbec špatně! Já jsem svého času chtěl udělat MMORPG, ale doplatil jsem na to, že sem neuměl v JS a strašně sem to mastil a už to dál nešlo. Ale rád bych někdy udělal něco takovýho, hororovýho, buď budovací strategii nebo to rpg..pěkně pomaličku, taky takový celoživotní projekt :)

      Vymazat
    4. Tak to držím palce.

      Kdo ví - třeba jednou uděláme něco společně... Svět je malej. ;)

      Vymazat