pondělí 6. října 2014

Rubikova kostka

A rovnou přiznávám, že jsem tento hlavoval vynalezený roku 1974 maďarským Architektem Erno Rubikem (viz wiki) ještě nikdy nesložil. Snad právě proto mě jednoho bláhového dne napadlo jej připsat nakonec Bucket listu... A víme, že co se tam jednou napíše už se nedá smazat a tak už týden skládám barvičky k sobě. A nejde mi to... :D

Primárním cílem bylo se zabavit při cestování jinak než zíráním do telefonu anebo likvidací vlastních sluchových buněk. Barevná kostička mi přišla jako dobrý nápad, protože jí na rozdíl od papírového sudoku nevadí pohyb vozidla a dá se snadno hodit do kapsy. První bílou stěnu jsem složil asi při třetí cestě a pořádně jsem ani nevěděl jak. Od té doby jsem složil i pár jiných barev ale vždy jen na jedné straně.

Mám ji přibližně týden a tak jsem moc zvědav kdy se mi podaří dát dohromady stěny dvě. Určitě z toho budu mít velikou radost. Bylo by jednoduché se podívat na nějaké tipy a návody, ale chtěl bys si na to přijít hezky sám.

Na složení celé kostky mám ještě dobré čtyři roky. Tak snad se mi to nějak povede. :D

Až to budu mít tak pravděpodobně dám nějakým způsobem vědět. 

A co vy? Máte nějaký svůj oblíbený hlavolam?
   

1 komentář:

  1. Ty vole, o rubikovce mi ani nemluv :D dokázal jsem složit maximalně dvě strany a konec... jakmile se snažím víc, akorát to celý rozmrdám a můžu začít znova... koukal jsem i na nějaký postupy, ale v tom, aby se prase vyznalo :)

    OdpovědětVymazat