pondělí 15. září 2014

Lukostřelba

odlepit se od monitoru, připnout toulec k pásku a vzít kladkový luk do ruky. 

Nadechnout se čerstvého vzduchu.
Natáhnout šíp.
Pokusit se přestat myslet na ženský.
Zamířit.
A doufat, že šíp prostřelí srdce toho parchanta!

Lukostřelba může být fajn oddech, který u mě tak nějak vyplynul díky zombie komunitě a tomu, že jsem jedné osobě blízké minulý rok jeden pěkný kousek koupil k narozeninám. Občas jsem si tedy mohl zastřílet a upřímně? Moc mi to nejde. :)

Trvalo mi dlouho než jsem si pořídil luk jen pro sebe. A protože mám rád cool moderní taktické scifisticky vypadají věci - zvolil jsem kladkový, ačkoliv jsem takový nikdy předtím nedržel v ruce. Nelituji. Proč?

Protože sním dokáži trefit terč. :D

A navíc si připadám drsně když sním běhám po venku...

Je to prostě taková hračka, která mi visí na poličce a připomíná mi, že bych měl na chvíli vypadnout ven... A jako bonus je to další cool možnost jak se pokusit o sebevraždu. Když zagooglíte tak zjistíte, že to někdo vážně v roce 1998 zkoušel. ;)



3 komentáře:

  1. Mám to samé, je to fajn relax.. Sice se mi moc zasahovat terč nedaří, ale je to bezva lék na deprese, stačí vzít luk a toulec a vyrazit na oblíbené místo do parku:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to krásně. :-) Je príma, že jsi něco takového našel. :-) Máš nějaké informace o rozdílech mezi luky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozdíl mezi luky? Tak určitě má hlavní vliv velikost, síla a typ.

      Dva hlavní typy jsou klasické (reflexní) anebo kladkové. Kladkové jsou znatelně kratší ale hlavní rozdíl je ve způsobu jejich nátahu. Zatímco u klasického můžeš určit sílu (=čím větší chceš dát, tím více musí vynaložit síly) tak u kladkového vždy střílíš na maximum. Takže musíš krátce vyvinout větší sílu na roztočení kladek, které ti pak luk už sami dotáhnou a ty jen držíš tětivu - můžeš tedy v klidu mířit aniž by se ti rozklepali ruce. Vlastně to funguje trochu jako kuše.

      Kdybys měl třeba nějaký konkrétní dotaz tak jej klidně polož. Zkusím ti odpovědět.

      + jsem přidal obrázek toho mého krasavce s první střelby.

      Vymazat