pátek 20. června 2014

Letní zombie kemp 2014

Bylo nebylo, ale spíše bylo jedno mrazivě ledové místo na severu moravy, kam se vypravila banda zombíkobíjců, něžných dívek a jiných podivných individuí z celé české republiky.

Onoho sobotního rána se v nejkrásnějším městě světa (pozn překladatele: v Brně) setkal úžasný Firejs, něžná Nebožka, dramatický SOF, zkušený Toudi, mrzutý Sybrakos, drsná Snify, natěšený Play3r a maličká Marta abyse rozdělili do skupinek, naložili do kočárů a vyrazili na dlouhou cestu do neznáma.


Po příjezdu do male vesničky uprostřed lesů, luk a kraviček proběhlo setkání s veleslavným Wertym a jeho osobním rybářem Trackerem. Načež jsme se přesunuli k místní parádní přírodní památce utvořené z vyvržené lávy přímo ze středu naší planety.



Prvním cílem setkání bylo nalézt zdejší "poklad", což se podařilo velice rychle a tak jsme přešli na sběr jahod a "team building" v podobě házení nebezpečným žlutým kotoučkem (zlomil mi jeden můj krásný nehtík :(). Mezitím si Sybrakos zkusil sebevraždu nanečisto seskokem z útesu zakončeným drsňáckým parakotoulem - přičemž se mu naštěstí nic vážného nestalo. Načeš přišla řada na hrátky s lukem a odpovídání na nejpalčivější otázky světa jako například:"Jak moc to bolí larpovým šípem do zadku?"


Po nějaké době blbnutí byli k naší družině přivezeni ještě vysoký Ymeris, abstinující Woltík, tichý Mira a nakonec se dostavil i kouzelný Necro. Což činí celých 14 zúčastňujících se kousků čerstvého masa což považuji za příjemný úspěch.


Přišla řada na svačinu (Kyblík vlašáku je skvělá věc!) a soutěž v házení kamenů na přesnost... Překvapilo mne, že je to o dost těžší než jsem očekával a i přes znatelné snížení nároků to zvládl jen Mira. Gratuluji.







Následovala zběsilá střelba na nebohou ošatku. Všichni si mohli vyzkoušet dva luky, pistolovou kuši a pár kuličkových kanónů. Nutno říci, že nikdo nepřišel o oko, i když jsem měl párkrát strach - hlavně v případech, kdy se střelcům šíp jen protočil mezi tětivou a tou dřevěnou věcí, za kterou se luk drží, ehm... :)


Nakonec jsme lavové pole přecejen opustili a vydali se k vodě - v naději na pořádnou koupačku. :D


Auta jsme zaparkovali "půl kilometru" od plánovaného stanoviště a vyrazili na dvoukilometrovou procházku lesním hájem. Po opuštění lesů se před nám rozprostřel hezký výhled na vodní hladinu a přilehlé louky. Voda byla samozřejmě pekelně ledová, takže vhodná akorát tak na schlazení nohou.


Po vybudování tábora jsme se pustili do křesání. Účastníci křesali několika křesadly ale oheň nikde, tedy dokud Werty nevytáhl svůj tampón.... Je to holt šikovný starý pán. :P


Přišla řada na workshop ohledně záchrany tonoucího se člověka - moc děkuji Snify a Sybrakovy, že měli dostatek odvahy vlézt do vody a ukázat nám jak se to dělá. Bylo to krátké ale intenzivní.



Dalším workshopem byla ukázka rybářských nástrojů, pravidel a techniky na přilehlé louce.


Možnost získat zombíka síly využila Nebožka, Sniffy, Play3r a neuspěšně - ale se zachováním obdivu svých příznivců  -  také Firejs. 


Mezitím vším se lidé krmili (mimo jiné rozmixovanými morčaty), povídali a bumbali. Dokonce k nám přijeli na loďce na nečekanou návštěvu i zdejší alkoholici s demižonem pálenky, jenž dala zabrat hlavně Sofovy, který si ji spletl s vínem. :)




Po jejich odjezdu již krásně svítil skoro úplňkový měsíc a tak mohl přijít zlatý hřeb večera - noční zombie larp. Jeden přeživší se slabou svítilnou VS banda mručících, hnijících a hladovějících mrtvol. Snad nemluvím jen za sebe, když řeknu, že jsme během hry zažili několik okamžiků při kterých se dala atmosféra doslova krájet a nesmím opoumenout ani to, že to byla dobrá sranda. Lidé křičeli, padali, mručeli, brodili se kopřivami a kousali... :)


Po larpíku začínali někteří účastníci již pomalu odpadat. Někteří ale láhve s alkoholem vyprazdňovali snad až do půl páté ráno... Prostě to byla zajímavá noc prožitá u ledového rybníka na kamenité pláží za jasného svitu měsíce. :)



Druhý den jsme toho již moc nestihli, protože než se zvládli všichni probudit tak už se velká část přeživších chystala na další cestu. Takže na taktickou střelbu a plánovaný výšlap do neznámých končin se už nedostalo.




Já osobně pak ještě ukazoval krásy nejkrásnějšího města světa Snify a Sybrakovy, takže jsme si prošli zrcadlové bludiště, ochutnali vyhlášené lahůdky ze zdejšího bistra, potkali pár bezdomovců a našli jednu ušmudlanou kešku.


Akce to byla z mého pohledu výborná a tak bych chtěl poděkovat všem zůčastněným mocinky fajnovoučkým lidičkám, jmenovitě Snify, Nebožce, Martě, Sybrakovy, Wertymu, Necrovy, Woltíkovy, Play3rovy, Trackerovy, Ymerisovy, Toudimu, Sofovy i Mirovy.

A doufám, že se uvidíme i příště. 

6 komentářů:

  1. Dík za report, užil jsem si to, byl to pro mě vlastně takový oddechový víkend a víc jsem ani nečekal :) Tak snad zas někdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak kempy takové mají být. Prostě vypadnou do někam přírody a pobavit se s bandou stejně nebo alespoň podobně smýšlejících lidí... Jako bonusem si zastřílet, zažít pár zajímavostí, poznat nové kraje anebo pokecat o mrtvolách. :)

      Vymazat
  2. Měli bychom zase brzo uspořádat nějaký filosofický mrtvolný večírek! Bylo to strašně fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím.

    Dokonce myslím i na tvůj nápad s Laser game. Jen je těch akcí teď všude plno, ale sehnat alespoň šest lidí do oblasti Brna by snad nemuselo být tak těžké. :)

    OdpovědětVymazat
  4. No právě! Teď jsem to teda nechala plavat, protože se zrovna nenudím, ale počítám s tím. Mají totiž i jednu arénu se scénářem Zombies!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zombies? Tak to jsem nevěděl!

      Já tam byl asi půl roku zpátky a byla to sranda... :)

      Vymazat