neděle 21. července 2013

Rádoby produktivní týden, aneb zase jednou nějaká velká spousta keců

Poslední dobou se cítím pořád unaven, hlavně tedy psychicky až si začínám myslet, že mám nedostatek nějakého vitamínu nebo na mě snad ještě pořád působí "přetížení" s posledního zkouškového? Nevím, snažím se s tím bojovat. Leč všiml jsem si, že největší únavu cítím, když se snažím něco dělat u počítače. 

Největší radost mám z toho, že se mi zatím daří držet předsevzetí pro studium Švédštiny. Možná si pamatujete, že jsem se jí začal učit cirka před rokem, kdy jsem se tomu skutečně nějakou dobu věnoval pravidelně. Jenže pak začal další semestr a tak jsem ji pro studium nějakých nesmyslů odsunul do pozadí. Tuším, že od pondělí ale skutečně každé ráno vezmu do rukou učebnici a pročtu si jednu lekci. Začal jsem hezky od začátku, protože jsem toho snad dost zapomněl a věřím, že to má své výsledky.

Také už mě přestalo bavit vstávat každý den kolem desáté či jedenácté hodiny a chtěl bych vyskakovat z postele pravidelně již po sedmé hodině. Dneska už se docela zadařilo a skutečně jsem vyskočil, nachystal snídani pro čtyři osoby a po chvíli už jsem koukal do švédštiny. Jenže párkrát se mi stalo, že jsem neměl sílu vylézt a nebo jsem vylezl, nachystal a zase zalezl. Věřím ale, že je to věc pevné vůle a poddá se to. 

Mám touhu najít si práci a to ideálně v mém oboru, takže už nějakou dobu rozesílám své CV ale pravděpodobně to dělá i několik dalších lidí, neboť mi skoro nikdo neodpovídá a když už tak obvyklou frází "Vybrali jsme jiného kandidáta, ale dáváme si vás do naší databáze...". Je to zajímavé, přitom jsem často splňuji "vyžadované" i "výhodné" podmínky a jednou jsem i napsal, že jsem ochoten nastoupit za podprůměrnou mzdu. Vlastně bych klidně první tři měsíce, než bych získal jistou praxi, pracoval i za mzdu minimální. Jsem opravdu nízkonákladový a zatím se mi docela daří pokrývat výdaje z drobných příjmů a na nějaký životní čas mám vytvořenou i úsporu. Leč i tak se mi na úřad práce opravdu nechce. :D

Rozhodl jsem se tedy alespoň trochu dovzdělávat. Základy Pythonu jsem se učil nedávno a ačkoliv je to sympatický jazyk tak jsem si nenašel žádné využití a pustil se tedy do vod "mému srdci bližších" a to C#. Moc jsem tomu tedy zatím nedal, ale vytvořil jsem si TODO aplikaci a dal do ní své úkoly. :D

Napsal jsem nějakých sedm recenzí, ano skutečně jen sedm čímž jsem vlastně ani nedohnal minulý týden kdy jsem absentoval úplně. Jenže když už píšete nějakou stou recenzi mobilní aplikace tak se vám do toho ani moc nechce což je zajímavé, protože jakmile začnu psát - tak se bavím. Možná i více, než když při testování matlám prsty po tabletu. Dneska bych to chtěl ještě zarovnat na desítku. Tak snad se povede.

Upekl jsem buchtu! Skoro veganskou, bohužel tam byla jediná neveganská surovina (máslo) úplně zbytečná. Každopádně buchta dokonalá nebyla ale určitě dopadla lépe než můj nedávný pokus o chléb, ze kterého mi vznikla palačinka. :D

Včera jsem pak oběhnul tři obchodní domy, než jsem našel "Sojový Granulát", neboť jsem si řekl, že zkusím kromě klasických "kostek s rýží" udělat taky nějaký ten burger. Když už ho tak často vídám na veganských webech. Vlastně jsem se tady asi ještě nezmiňoval, ale už asi dva roky téměř nekupuji maso, tedy předtím jsem ho taky skoro nekupoval... Leč až poslední dobou jsem se o to ale začal opravdu zajímat. Někdy se možná rozepíši více. Červená čočka je super. ;)

Přečetl jsem větší kus "Mnicha, který prodal své Ferrari" což o bohatém právníkovy, který se jednoho dne zdravotně zhroutil a po uzdravení odešel z práce, prodal všechno co měl a vyrazil na cestu do Tibetu. Víceméně je to o pozitivním myšlení, trochu minimalismu atp. Vlastně jsem naprostou většinu těch věcí četl jinými, nebo takřka stejnými slovy už jinde. Leč líbí se mi to. 

Trochu jsem pracoval na jednom webu, nebo spíše jeho hlavní části: Formuláři. Já nechápu, proč mám potřebu se hlásit na tvorbu webů když mě to pak většinu času štve. Naštěstí dělám jeden za rok, pokud tedy nepočítám své projekty, které skončili u třetí kompletní změny jednoho mého webu, který je ale už půl roku offline a nikdo si toho ani nevšiml. :D Každopádně dneska jsem dostal další skvělý nápad na projekt... Uff. 

Daly jsme dokupy jedno Lenovo, který měl námi již tolikrát opravovanou vadu napájení. Oprava na pět minut, tedy pokud kvůli tomu nemusíte rozebrat kompletně celý notebook. Klidně bych to dělal častěji. 

Viděl jsem dva díly nové reality show Beara Gryllse "Get out alive", která mě mile překvapila, neboť dává účastníkům skutečně zabrat, takže se rád podívám na další díl a ne jen kvůli potrénování angličtiny protože titulky samozřejmě nejsou. Také jsem koukal na dokument o Tatrách a trochu mě překvapilo, jak moc pěkná a člověkem nedotčená krajina je hned tady za kopcem. Určitě jsem viděl nějaké to rozbíjeni lebek na youtube, poslouchal nějakou novou muziku včetně dupstepu... Atd.

Zahrál jsem si Dont Starve a je to docela hezká hra, ale jako všechny ostatní mě už po dvou hodinách přestala bavit. Každopádně bych si jí chtěl ještě zahrát.

Pravidelné cvičení o které jsem snažil snad posledních deset let se mi daří udržovat. Vlastně bych řekl, že jsem si z toho již skoro vytvořil návyk a občas už jakoby automaticky vytahuji karimatku... Věřím, že se mi bude dařit v tom pokračovat i nadále. Pohyb dělá člověku radost. Třeba to bude mít nějaké výsledky.

Před pár dny jsem se už rozhodl (už po několikáté), že si každý den dám minimálně jedno ovoce. Zatím se vede dobře. 

Každopádně jsem v podstatě tento týden nic neudělal. Takže všechny moje projekty jdou se mnou i do toho dalšího... Mám tu rozepsaný Gamebook, rozkopnutého veselého kombajnistu, rozkopnutou hru s bombermanem, rozepsanou učebnici C++, rozpracovaný průvodce zombie apocalypsou a spoustu dalších věcí, které bych prostě chtěl udělat. :)

Nechci se zabít, nikdo mě nechce zabít, netrpím větší bolestí než je u mě obvyklé, mám co jíst, mám kde spát, nejsem otrok, mám se čím bavit... Cítím se spokojen.


4 komentáře:

  1. Dnes má problémy najít práci i kvalifikovaný člověk, všude chtějí praxi, musíš mít kontakty a podobný blbosti. Věřím, že to ale zvládneš a budeš mít štěstí.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem rád, že se cítíš spokojený, a snad se tak opravdu cítíš, ale z textu se zdá, že sám se sebou moc spokojený nejsi. Že je tu ostrý kontrast mezi tím, co by mohlo být, a tím co je, přičemž sice neumíráš, takže z pohledu rozumu ti nic nechybí, ale v podstatě spokojený nejsi. Zní to hrozně neutěšeně a táhne se to celým článkem. Ale možná se mi to jenom zdá.
    Každopádně třeba s prací se netrap, protože často nehledají jen člověka, který něco umí, ale také správný typ charakteru do pracovního prostředí. Může se stát, že jednoduše nesplňuješ tuhle kategorii, což záleží spíš na štěstí.
    A jinak držím palce ve všech dalších snahách!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Pravděpodobně nezdá.

      Ona ta moje spokojenost je skutečně docela povrchní, protože mi dost věcí na mém životě vadí - hlavně tedy po stránce mých výkonů, strašného stereotypu, společenského života atp. Ale na druhou stranu mi zlepšuje náladu vědomí, že se tohle všechno dá vylepšit. Jen doufám, že se mi to podaří dříve, než mě to nadšení opustí.

      Vymazat