čtvrtek 14. března 2013

Google Reader končí!? Proč?

Právě jsem se dozvěděl nemilou zprávu a to že Google již brzy natvrdo vypne jednu jeho skvělou službu, která mi za posledních pár let ušetřila spoustu času, které jsem předtím trávil bezcílným prohledáváním webů. Díky němu mi stačilo při chuti si něco zajímavé přečíst čtečku jen otevřít a okamžitě jsem viděl co se děje ve světě počítačů, filmů, podnikání, blogů a knih, bez toho aniž bych musel všechny ty stránky otevírat ručně a strávit tak dlouhé hodiny. Díky němu mi stačilo si jen prohlídnou novinky a rozkliknout si pár nadpisů, které mě opravdu zaujali ať už večer u počítače nebo ve škole na tabletu. 

Vím, že podobných čteček jsou desítky dalších a pár jsem jich zkutečně zkoušel, ale bohužel mě žádná jiná příliš nezaujala... proto mi vypnutí této služby bude vadit, i když chápu, že jí Google udržuje naživu už od roku 2005 a přitom v ní nejsou žádné reklamy, žádná možnost nějakého zisku... ale je mi z toho smutno.

Co vy? Používáte GReader? Nebo jinou čtečku?

7 komentářů:

  1. Osobne by som radšej uvítal pridanie reklám, ako zrušenie. Google reader používam denne a už som na neho dosť zvyknutý, nechce sa mi hľadať niečo rovnako dobré.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, nějaký adsense tak klidně mohli vložit... podle aktuálních zpráv, bylo jeho zrušení plánované a nehodlají si to rozmyslet.

    OdpovědětVymazat
  3. Když něco bezchybně funguje, je potřeba to změnit, Krásný příklad logiky, nebo spíš nelogiky tohohle světa.

    OdpovědětVymazat
  4. Nepoužívám a nikdy jsem existenci podobné služby nepokládal za vhodnou. Argumentovat to nemá smysl, protože nemůžu říct nic pádného, ale mám z toho vždy dojem, že návštěvník je opravdu pouze čtenářem, nikoliv aktivním uživatelem, který by přidal ruku k dílu komentářem, a že se proto obsah webu stává spíš pasivní zábavní komoditou, že to tedy možná zpříjemní život člověka, ale uškodí stránce.
    Ale jak říkám, je to jenom můj dojem z takové služby a z některých lidí, kteří ji používají.

    OdpovědětVymazat
  5. Většina stránek nepodporuje čtení přímo v Readeru a u těch co ano, si web stejně rozklikávám - právě i kvůli komentářům, ve kterých se člověk mnohdy dozví více než ze článku. Tím nechci říct, že by to tak dělali všichni.

    OdpovědětVymazat
  6. Patrně končí proto, že žral strašlivá kvanta peněz, a nebyla naděje, že by si na sebe někdy vydělal.
    Chekotay

    OdpovědětVymazat
  7. S tím se nedá nesouhlasit, ale Google táhne spoustu věcí co jsou ve ztrátě - nebo několik let byly... už jen měsíc, tak je na čase abych si našel alternativu, nebo se na to vykašlal a přestal sledovat novinky ze světa úplně :)

    OdpovědětVymazat