středa 21. listopadu 2012

Já a diskusní fóra

V roce 2005, v době vytáčeného internetu jsem na jedné stránce, objevil nově vzniklé fórum. A o několik dní později, konkrétně 13. února 2005 jsem se zaregistroval (jakožto 28 člověk). Byl to Velkej Chytrák, komunita kolem Game Makeru a vývoje her, ze které se k dnešnímu dny stala spíše tlachárna a vývoj samotný šel do ústraní. Celkem jsem tam naplácal kolem 2432 příspěvků, ale rozhodně to není přesné číslo, neboť jsem se občas stal obětí cenzorského režimu bojujícího proti pravdě :)

O několik let později (17. 11. 2008 (17 + 11 = 28 :) )) jsem měl náhodou narazil na tehdy ještě mladé Zombie Fórum a měl jsem nutkavou potřebu napsat tam, že se mi The Rage (fan web série k "o 28 dní později") líbilo. To, že se mi na fóru opravdu zalíbilo snad dosvědčuje, že jsem se brzy stal moderátorem a vzápětí administrátorem, který se dodnes pilně angažuje ve srazech, soutěžích a celkově ve vedení komunity. Taktéž jsem tam do uzavření staré verze fóra (tedy do 22. 4. 2011) napsal celých 2800 příspěvků. Na nově verzi jich mám k včerejšímu dni již hezkých 1744. 

Pak přišla Kreveta, taktéž fórum o vývoji her, kteréžto je dnes bohužel ve fázi spánku, ale i tak se tam dají najít snad i hodnotné informace k danému tématu. Tam jsem od 6. 2. 2010 naplácal 749 příspěvků.

Pak jsem samozřejmě registrován i na pár dalších fórech, ale většinou se tam mé příspěvky pohybují v desítkách kusů. Například na madbrahmin.cz jsem od 31. 10. 2010 napsal 14 příspěvků a na metal-forum.cz jsem jich od 9. 12. 2010 dal celých 27 (Těsně vedle 28 :( ). Což jak sami uznáte jsou vzhledem k ostatním docela bezvýznamná čísla.

Takže teď už jen dva úžasné a dokonalé grafy:



A co vy? Trávíte nebo jste strávili na fórech hromady času? Nebo nejste blázni a raději se věnujete reálnému životu?


PS: Ať žijí oživlé hnijící mrtvoly tahající střeva ze řvoucích lidí!

3 komentáře:

  1. Věnuji se reálnému životu a raději hry dělám, než tlachám. :) Sice rád komentuji, ale je potřeba mít co okomentovat. :) V tom to vázne. A mám na to asi jiný pohled než ty. To není věc stránky nebo jejího vedení, ale věc nějakého obecného naladění lidí a vývojářské komunity vůbec. :) Pokusy o změny na Krevetě byly zamítnuty například právě s věcnou poznámkou, že by ještě více vyvstalo do popředí, že skutečně nikdo nic nedělá, a pokud něco dělá, trvá to hrozně dlouho, tedy má co ukázat jednou za půl roku. :) Herní stránky mají, soudím, mnohem pomalejší život, než je standardní. Jenže se o tom nemluví a málokdo si to uvědomuje. To o čem se tam dá mluvit, co se dá smysluplně probírat, to se mnohem spíš hodí na blog, ne na hlavní stránku řízenou redakcí. Na blog si napíšeš postřeh. Nápad. Na Krevetu to nejde. Je to špatný formát stránky pro podobné věci. Celkově vzato bych tedy nemluvil o žádném spánku. Je to jen pomalejší dění a, zdá se mi, že svůj účel plní, když vidím, že po připomínkách se hry zlepšují a předělávají. To je lepší než deset malých víkendovek týdně. Tedy shrnuto: Lenochod taky nespí. On prostě chodí pomalu. A jak může. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Však jsem proti Krevetě neřekl ani křivého slova, sám jí kontroluji každý den i několikrát - asi nemoc :) ale právě protože si tam někdo jednou za půl roku napíše do svého tématu jak pokročil, to vypadá, že jako celek spí.

    Že to takto funguje a jsou tam věcné připomínky a lidé, kteří si je skutečně čtou a přemýšlí o nich, je samozřejmě věc skvělá.

    OdpovědětVymazat
  3. Nebral jsem to jako křivé slovo, to jistě ne, spíš mi přišlo dobré k tomu říct něco víc v obecnosti. Kreveta je spíš příklad. Podobným neduhem trpí, zdá se mi, většina podobných stránek.
    A jak naznačuješ. Ono by pro větší dění stačilo, aby lidé taky někdy něco napsali jiným lidem. :))

    OdpovědětVymazat