čtvrtek 11. října 2012

Pozdní letní čtení

Nějakou šílenou hrou osudu jsem opomněl zveřejnit druhou část mé letní četby (první) a říkám si, že by bylo škoda následující zajímavé knížky na blogu nemít. Tak se zkuste mrknout a třeba Vás popis některé z nich inspiruje k přečtení ;)

Alenka v říši divů a za zrcadlem
Lewis Carrol
Tato kniha je hodně známá a před jejím přečteným jsem očekával nějakou standardní pohádku... Leč ve skutečnosti je docela šílená, zmatená a snad i "špatně" napsaná kniha, což je asi pravý důvod její slávy. slávu.  Alenka je totiž zřejmě lehce retardovaná dívka, které byly omylem předepsány nějaké halucinogenní látky. Přesto se u některých jejích příběhů snad pobavíte a pokud jste například viděli film od Burtona, tak asi nebudete věřit kolik si toho vlastně scénáristé vymysleli a změnili - téměř všechno :) 

Den trifidů
John Windham
Klasická kniha a překvapivě chytrá kniha u které nejde poznat, že byla napsána před více než padesáti lety! V podstatě jde o klasický apocalyptický příběh člověka, který se náhodou vyhne katastrofě a v nově vzniklé situaci se snaží přežít - tentokráte však nebudou po zemi kráčet mrtví, ale květiny, genetickou modifikací vypěstované, zrádné a pro člověka smrticí. Rozhodně mohu doporučit. 


Tulák po hvězdách
Jack London
Příjemná knížka, kterážto se tváří jako spis věžné odsouzeného na smrt v americké věznici devatenáctého století. Dle mě popisuje sílu lidského ducha a myšlení, formou příběhů, který hrdinně prožívá v jiných životech v dobách, když je mučen svěrací kazajkou. Pěkná knížečka.





Žádné komentáře:

Okomentovat