sobota 3. března 2012

Třikrát hurá - nový notebook v uvozovkách

Jistě jste zpozorovaly, že posledního půl roku pracuji na stroji u nějž jsem trávil čas již jako klučina po příchodu ze základní školy.

Je to 1,86ghz, 1Gbram a 6800xt a funguje skvěle. Rozhodně potvrdil, že si spousta lidí může koupit počítač od jednoho do třech tisíc a bude jim naprosto vyhovovat... v podstatě jediná věc, kde jsem omezen je střih videa. Takže se při nákupu stroje zkuste zamyslet zda opravdu potřebujete utrácet až desítky tisíc... jen se člověk musí trošku přizpůsobit době.
(v popředí nový, v pozadí starý)

Každopádně mi popřál osud a dostal se ke mě stroj nový - tedy spíše jen základní deska s procesorem. Konkretně nějaký HP Compaq Presario s Turionem a 8200G M. Disk, ramky a zdroj (připojen pomocí drátků) jsou z mého starého Aceru. Dalo by se říct, že je konec éry zapínání počítače pomocí spojování drátků a nástup nové, při níž je potřeba využít nůž, lžící či jiný kovový předmět - opravdu stačí přiložit lžící na jisté místo na desce a noťas se spustí ;)

Pro lepší představu o výkonu - včera jsem hrál nový Deus Ex a hrát se dá, ale velký požitek to není... 

Mám radost, že jsem se zase jednou posunul o pár let dopředu ale hlavně to prakticky nejde slyšet (starší kolega hučí jak prase), je to menší a můžu zase stříhat ;)

1 komentář:

  1. No to ne :D :D :D takovej hodně futuristickej vzhled mají oba tvoje počítače :)

    OdpovědětVymazat