sobota 3. září 2011

Reinkarnace staršího počítače 2

Počítač byl úspěšně (v igelitce) dovlečen do Brna. Zapojení proběhlo také bez problému, ale jedna maličkost přecejen byla -> nefungoval. Po chvíli zkoumání a neschopnosti najít chybu jsem si zavolal kolegu - ten skoro všechny díly otestoval na jiné desce a došli jsme k závěru, že je chyba v ramce nebo základní desce.

O pár hodin později jsme dotáhly s bazaru 256mega za 60kč a stroj naběhl! Bylo to pomalé, strašně pomalé a s diskem, který zobrazoval fragmentaci na úrovni 60% prakticky nepoužitelné. Dneska jsem tedy dokoupil 512megovou ramku (ach těch peněz...), defragmentace stále běží a win je použitelný - takže pohoda.


Je docela škoda, že je to jen staré jednojádro - protože teď mám pomalý počítač se slušnou grafikou a relativně rychlí notebook s gmáčkem, který navíc stále příliš nefunguje - dneska stihl díky linuxovému live usb přehrát skoro celé dvě mp3jky... Ale věřím, že to půjde ještě jakžtakž opravit a když už mám použitelný desktop tak  ho konečně můžu dát odborníkům ;)


2 komentáře:

  1. Už vím, jak se cítíš :D právě mi odešel noťas... možná jen baterka, možná cokoliv jinýho... :D prostě nereaguje ani na zapnutí do zásuvky, nesvítí nic, nezapnu ho... jsem z toho značně rozezlen...

    OdpovědětVymazat
  2. Hehe, to já vím, že jsem ten svůj umlátil :) Spíš jsem se divil, že se mnou vydržel tak dlouho ale doufám, že se podaří ho ještě oživit ;)

    Ale baterkou to nebude, to by ti na zásuvku šlo. Pokud ti vůbec nestartuje - není to jen tím, že se ti hodně přehřál? To co popisuješ na to přesně sedí. Stalo se mi to hodněkrát, po nějaké době šel ale zase zapnout jako by nic.

    OdpovědětVymazat