úterý 21. prosince 2010

Onlive - jedním slovem geniální

Předpokládám, že tušíte o co jde - ale pro ty co neví: Jde o novinku tzv. streamované hraní... tedy vy hrajete u sebe na počítači, ale hra se zpracovává jinde a na vašem monitoru se zobrazuje jen video - asi jo když se koukáte na gameplaye na youtube - jenže tento gameplay můžete ovládat!

Ještě před dvěma dny by mě ani nepadlo si na svém již historickém notebooku (1,8GHz, 2GBram a hlavně GMA950) zapařit například FEAR2, který jsem si před chvílí užíval... Jak je to možné? Služba onlive byla již spuštěna - leč bohužel jen v Americe, ale to vám nebrání si jí vyzkoušet, leč bohužel si nemůžete žádnou hru koupit! Což je podle mě velká chyba a snad jí brzy napraví - stejně jako spuštění serverů v Evropě - neb jak říkám, na mém kolejním internetu jsem si na své vykopávce FEAR2 vcelku užíval - jasně dost často, jsem se zamotával, o nějakém přesném míření taky nemůže být moc řeč, občasné rozkostičkování obrazu beru jako samozřejmost, ale video samotné funguje plynule(není zrovna HD, ale já jsem na to chvíli opravdu zíral - taková grafika u mě?) - jen se vaše pokyny provádí trochu později - občas tedy o dost. Pařil jsem i svého oblíbeného Unreala - ale dát někomu headshot - nebo ho občas trefit - dá opravdu zabrat.
Jak že jsem to vlastně mohl hrát, když si žádnou hru nemůžu koupit? Onlive nabízí snad u všech her první půl hodinku zdarma! Pak jste bez milosti odpojeni.

Nechce se Vám zrovna hrát? Co se mrknout jak hraje někdo jiný? Ano, i to jde - a stejně tak se někdo může dívat na Vás. Nebo si můžete pustit nějaké ultramegakily z databáze. Kouknout na trailery her... a všechno to funguje přes perfektní menu - kde vám běží desítky náhledů a vámi vybraný se po kliknutí bez jakéhokoliv zaseknutí roztáhne přes celou obrazovku! Ano, menu je také streamované - celá aplikace tak zabírá pouhých pár megabajtů - přenesená data se pak počítají na gigabajty ;)

Hry se spouští rychle. Grafika je solidní (Pro někoho kdo má doma pořádně dělo asi ne). Některé hry jsou trochu dražší, ale u vybraných můžete koupit například jen tří denní verzi za nějakých pět dolarů - tedy když se chystáte nějakou hru jen dohrát... Též nabízí herní konzoly za pouhých 99dolarů! Měsíční přístup ke spoustě her za 10dolarů...

Mě se ta služba líbí ;)

8 komentářů:

  1. Je to,jako by se mi splnil sen už dlouho jsem po něčem takovém toužil.Na Zingu jsem vyzvěděl,že se dokonce tvoří konkurenční projekt Gaikai.

    OdpovědětVymazat
  2. Konkurence je jenom dobrá zpráva, aspoň bude z čeho vybírat ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé...zkusím. Doufám, že tam jsou i starší hry, protože můj PC, je ještě horší než tvůj notebook(1,8 ghz ale 1GB RM :( )

    OdpovědětVymazat
  4. Tady hlavně záleží na rychlosti internetu.

    OdpovědětVymazat
  5. Hendur: Tak teď si mě pobavil :D Tady jde právě o to funguje na čemkoliv co se dá připojit k internetu a zvládá přehrát video...

    OdpovědětVymazat
  6. Firejs: Jo aha, já myslel, že záleží i na PC. Tak to je super...dík.

    OdpovědětVymazat
  7. Jinak nefunguje mi to. Registroval sem se, na účet se mohu přihlásit, ale nevím kde stáhnout tu aplikaci, přes kterou to mám hrát.

    OdpovědětVymazat
  8. :) Mno, tak ti to asi není souzeno.. ale zkus hledat nápis ve stylu download... instalace má něco kolem jednoho mega.

    OdpovědětVymazat