čtvrtek 19. srpna 2010

Zachraňte pralesy - vyhledáváním!

Původně jsem chtěl napsat o tom, jak si změnit naprosto nepoužitelnou klávesu "Caps lock" na přepínání klávesnice, což by, alespoň nám programujícím (nebo aspoň mě) trošku pomohlo, ale po dlouhém snažení, můj capslock píše středník. Netuším jak k tomu přišel, ale je to tak... kdybyste někdo věděl jak tuto věc vyřešit, tak pískněte... ale teď k té druhé věci.

Napadlo Vás někdy kolik asi tak Google vydělá za každé jeho použití? Mě tedy ne, ale nějaké ekology ano, a proto vytvořili vyhledávač jehož 80% zisků dávají na záchranu pralesů... což dělá cirka 2m na jedno použití... tedy tvrdí to. Tady máte videjko:

Vyhledávání funguje normálně. Všechno co jsem zkoušel, bylo v seznamu na stejném, nebo podobném místě jako v Google, takže problémové není. Jen ty obrázky tam bohužel chybí...

Edit: Tak tedy ne všechno to najde.. s takovým "melo death wiki" to mělo trošku problém, kdežto G. správně zobrazil na prvním místě wikinu s českou stránku o tématu ;)

Podle mě je to fajn nápad, a je škoda, že s tím nepřišel sám velký Google... Co si o tom myslíte vy? Je to jen nějaká snaha o větší zisky firmy, nebo to skutečně funguje?

Link: http://ecosia.org/

4 komentáře:

  1. No klidně to můžou dělat programátři prahnoucí po výdělku, jenže dělat vyhledávač v dnešní době je sebevražda, pokud člověk nemá revoluční nápad, tak si pomohli lží. Ale jestli to opravdu slouží k danýmu účelu, tak klobouk dolů, že to rozjeli. Akorát nevím, jestli se to uchytí bez obrovský propagace, protože google je pro většinu uživatelů pohodlnější a na nějaký pralesy kašlou.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se to líbí aspoň při vyhledávání mám radost že pomáhám přírodě xD.Dobrý je že si do prohlížeče(Mozila Firefox o jiných nwm jestli to jde) můžeš přidat doplněk,který ti počítá kolik metrů čtverečních máš na kontě.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ten doplněk je fajn, já bych si to klidně hodil jako hlavní vyhledávač ve Chromu, ale problém, je že s hledáním některých věcí to má trochu problémy :(

    Takže bych si tím akorát přidělával práci...

    OdpovědětVymazat
  4. jj taky už jsem na některé narazil.Asi by to chtělo trošku doladit

    OdpovědětVymazat