pátek 5. června 2015

Zombie kemp 2015 - Jižní Morava

Pro pořádání šestého Zkempu jsem zvolil prostředí jižní Moravy, což je na první pohled nezajímavá placka plná kukuřice, hrášku a krásně žluté řepky ale i tady se dají najít příjemná zákoutí pro potěchu očí a nohou.

Navzdory mým očekáváním se sešlo příjemné množství dobrodruhů, kterým se nechtělo strávit víkend v záři monitorů a tak raději vyrazili do divočiny posbírat pár nových zkušeností a zážitků. Takže jsme po příjezdu tvrdě dřeli s kosou (většina poprvé v životě), budovali ohniště a udělali si lukostřeleckou soutěž v terénu - pět šípů, pět terčů, tři stanoviště, jeden vítěz. Což se mi osobně líbilo a po roce střílení na statický terč už asi nebudu chtít jinak. ;)




Během vycházky - kterou nám zpříjemnil déšť - jsme si udělali drobné "workshopy" na téma čištění vody, plynové masky, ochrana před radioaktivitou, taktické ultracool kompasy a odvážní hrdinové si vyzkoušeli jaké je to být spoután kovovými želízky.




Po vycházce jsme se rozloučili se dvěma účastníky a vyrazili prozkoumat místní restaurační zázemí. Po občerstvení jsme prošli vesničkou, omrkli rybník, proběhli kolem hřbitova a šli si popovídat s ovcemi, daňky a pávy na místní farmu. Nutno říci, že nebyli zrovna komunikativní.

Večer jsme vybudovali kemp, kdo chtěl si dal další kolo na střelnici a pak jsme usedli k ohništi a počali hodovat... Noc byla teplá a příjemná, takže strávená hezky pod širákem, v autě či ve stanu zabalen v ovčích rounech - každému dle jeho chuti.


Ráno jsme posnídali, já si střihnul další série lukostřelby po které jsme přesedlali na soutěž ve vzduchovce... Osobně mě překvapilo na jakou vzdálenost jsem byl schopen zasáhnout plechovku, ale stejně jsem vypadl jako první. :)

Také nás navštívila policie, protože se nějakému aktivnímu občanu nezdála naše přítomnost - samozřejmě jsem měl veškerá nutná povolení, takže nás nepostříleli. ;)

Nakonec jsme vyrazili na další vycházku po místních přírodních pamětihodnostech, oběhli lesy a pole a vyrazili domů.



Letošní Zkemp byl již klasicky povedenou akcí. Zase trochu jiný než všechny předchozí.
Tak jak to má být.

A na příštím můžete být třeba i vy!

3 komentáře:

  1. A jake povoleni na tohle musis mit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideálně vlastnit ten pozemek anebo alespoň mít povolení od majitele. :)

      Ale naštěstí se v ČR dá kempovat na spoustě míst i bez speciálního povolení, ale vždy je lepší si to dopředu ověřit.

      Vymazat
  2. Zdravím, nikde som nenašiel ako vás skontaktovať tak to vkladám sem. Vytvoril som webovú stránku s projektom ktorý sa u nás ešte nevyskytuje a či by ste boli taký ochotný a napísali o tom článok prípadne povedali čo si o tom myslíte. Pokiaľ máte záujem o bližšie informácie prosím kontaktujte ma na jindra.lukas@outlook.sk

    OdpovědětVymazat