pátek 10. května 2013

Matematika úspěšně poražena, protentokrát


Stálo mě to docela hodně úsilí a možná proto nejsem moc nadšený. Neboť můj výkon prostě nebyl úžasný, až bych řekl vynaložené snaze neodpovídající. Jasně spočítal jsem to co jsem musel, ale nebýt ponouknuti od pana profesora - který mě naštěstí upozornil na to že mám v postupu chybu, by se tento článek pravděpodobně jmenoval:"Tak jsem skončil."

Jistě na minulý pokus jsem se také připravoval, a výsledek byl ještě neuspokojivější - tentokrát jsem totiž skutečně i něco spočítal. I tak mě mrzí, že jsem se u těch příkladů různě zasekával a občas se musel vracet... tak nějak jsem si představoval, že příjdu a minimálně potřebnou půlku dám bez zadrhnutí. Nakonec jsem byl rád, že jsem v posledních pár minutách zaškrtl nutné množství odpovědí a doufal, že ani v jedné neudělal chybu. Vyšlo to, měl jsem radost, mám radost.

Tento víkend tedy nahradím matematiku statistikou, což je v podstatě to samé. Jen mi to jde, řekl bych lépe a nebýt malé neznalosti na ústní zkoušce už bych to měl za sebou i s pěknou známkou. Mno pokud mi to půjde dobře od ruky tak brzy přijde na řadu další level matematiky a v ideálním případě nakonec i všech 53* otázek ke státní bakalářské zkoušce, které jsem tedy z jedné části už prostudoval a z té druhé znám tak nějak přirozeně.

Opravdu není skvělý nápad, nechat si ty vůbec nejtěžší předměty**, které můj mozek příliš nebere na konec. Takže teď nemám pořádnou chvíli klidu na ostatní práci, takže ostatní věci jednoduše odkládám, a nebýt pauzy na sympoziu tak mi asi už z těch všech matematických nesmyslů drblo v hlavě. Možná by asi pro příště byl lepší nápad, zkusit se to učit průběžně - když jsem měl tolik volného času... facka.

Teď už jsem klidnější, neboť mám před sebou další tři pokusy a vědomí, že když se budu opravdu snažit tak si to do té hlavy natlačím. Určitě.

*Informatika, Programování, Systémy, Ekonomie, Grafika atp. 
**každému nejde něco jiného, mě bohužel zrovna počítání
 :)

4 komentáře:

  1. Gratulace, hlavně to dotáhni do konce, ať máš na svoje IQ papír :)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji! Moc jsem ti to přál! :) Chápu to dobře, že už zbývá právě jen statistika a je v podstatě hotovo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, dalo mi to zabrat.

      Bohužel ještě musím udělat z matematiky zkoušku, ale té už se tolik nebojím - tedy, musím se naučit pár dalších věcí, ale má jiný způsob hodnocení a je tam i teorie. Zatím jsem jí tedy ani jednou nepsal, ale mám pocit, že by to mohlo jít lépe. Optimismus.

      Statistiku myslím zvládnu příští pondělí bez problému. :)

      Zrovna se na to jdu zase vrhnout.

      Vymazat