středa 8. května 2013

První zombie sympozium

Den, který měl potenciál změnit svět započal neobjednaným buzením telefonem. Werty, mě informoval o smutné zprávě - uvolnilo se jedno místo v automobilu. Což znamenalo, že jsem přišel o čtyři a půl hodiny osamoceného sezení v autobuse. :( :)

Původním plánem bylo nasadit sandály a vyrazit, leč počasí se tvářilo nevlídně a tak jsem zvolil děravé pseudokožené zimní polobotky, nahodit svou úžasnou pseudokoženou postapo bundu se second handu, vzal dvě stylové igelitky a vyrazil s přilbou na hlavě do dalekých krajů, vzdálených čtyři zastávky od bytu, jenž aktuálně obývám.

S Wertym jsme se sešli na hlavním nádraží, načež nějakou chvílí probíhala zajisté hlubokomyslná diskuze o otázkách vesmírů, života a tak vůbec. Poté následoval přesun na místo setkání s Toudim, Viky a bílým favoritem a daleká cesta přes několik států evropské unie. 


Během cesty skrze jihomoravský kraj jsme se mimo jiné dozvěděli, že tmavě zelená věc rostoucí na polích je pšenice, já své spolucestující obohacoval o životně důležité informace o tamějším okolí a nakonec jsme obdivovali neukradené dřevo u rakouských silnic.

Do krajů rozlehlých lesů, hor, mlh, různobarevných a různochlupatých kraviček, srnek a jiných dosud nepojmenovaných bytostí jsme dorazili vcelku brzy. JWK s Tomem nás vlídně uvítali načež zapřáhli jako koně do tvrdé roboty... :)
(Viky, Werty, Toudi, JWK)


Sybrakos a Feťák byly dovezeni o několik chvil později, pár dalších lidí se přišlo podívat a pak to všechno oficiálně začalo.
(Tom, Werty, Toudi)

(Feťák, Tom)
(Sybrakos, Raspawn)

Během víkendu jsme toho zakusili docela dost. Po páteční přípravě, povídání, grilování, poslouchání zombie hordy nemrtvých (která byla předčasně utlumena :)) a určitě i dalších úžasných činností, jsme po vydatné snídani vyrazili na rozsáhlou procházku po zdejším okolí. Při cestě se samozřejmě povídalo, fotilo, Sybrakos si zaběhl zombíka fyzické výdrže a já si sundal promočené boty a zkoušel chodit bos - nutno říci, že mi to dlouho nevydrželo a nakonec jsem dostal elektrickou ránu od dle Toma zajisté odpojeného super-anticow-energo plotu.
(Sybrakos, JWK, Raspawn)



Odpočinek u guláše, nafukování balónků, sekání trávy a jiných událostech následovala část, kterou originálně nazývám střelba na terč z různých střelných zbraní. Dva luky, pistolová kuše, prak, vzduchovka, jedna hračka většího kalibru a dvě šikovné děti udělali s balonky své ;)

(Toudi, Viky)
(JWK)
(Werty - ohňostrůjce :) )

Hráli jsme si s noži, sekaly dříví, zájemci shlédly film na velkoplošné obrazovce, četli si v naší skvěle vybavené postapo knihovně a potkávali různé další přeživší, kteří se za námi přišli podívat.


Za speciální zmínku stojí zajisté náš mini larp, u kterého jsem se dobře pobavil a věřím, že i všichni ostatní si to užili. Byl to docela masakr. :)

A pak už se zase grilovalo, pilo, diskutovalo a úplně na konec dne přednesli JWK, Werty a já své úžasné přednášky na skvělá témata - zbraně, zombie, svět po apocylypse a kultura. Skončili jsme o půlnoci a protože byli všichni po tomto náročném dni náležitě unaveni - odkráčeli jsme do svých spacáků. 

Poslední den, poslední snídaně, poslední buřty, poslední diskuze, velký úklid, loučení a cesta domů.
(Feťák)

(Reklamní kačenka)

Tentokráte jsem funkci hlavního fotografa nechal na kolegovy JWK a jeho fotogalerii najdete zde a zde. Určitě stojí za prohlédnutí. A já si dovolím vložit jednu jeho skupinovou fotku: 

Určitě to stálo za to a kdo chyběl si může rozmlátit hlavu kamenem ;)

2 komentáře:

  1. *křup, právě se rozlomila část kosti lebeční*
    Ok, srsly, museli jste se mít krásně, vypadá to idylicky.

    OdpovědětVymazat
  2. :)

    Tak jednoho hezkého a krásného dne určitě sedne termín i tobě a pak tu budeš mít památeční fotku kde sedíš na kameni nebo si opékáš buřt :)

    OdpovědětVymazat