středa 12. prosince 2012

Android je sr**ka!


Skutečně se mi tento systém líbil, hlavně ve verzi čtyři - ale jen do té doby, než mi bylo umožněno jej dlouhodobě používat… ano, na pohled se mi líbí neustále, ale jinak ho začínám nenávidět.

Zasekávání jsem byl ochoten prominout na tabletu za pár korun z činy, který jsem používal několik let. Proč? Protože s jistou nedokonalostí jsem počítal už při koupi, ale když se Vám v průměru dvakrát denně rozsype nejaktuálnější verze androidu na téměř nejvýkonnějším stroji na trhu, tak už je asi někde chyba.

Nějaké příklady?

Prohlížeč! To snad není možné, aby se oficiální prohlížel při standardním používání - prostě zasekával - a to dokonce i z hláškou o možnosti ukončit program. Jasně, když by se to stalo jednou za čas, tak není problém, ale tohle je snad každý den. Možná se ptáte, proč jsem tedy nezkusil nějaký jiný - zkusil! Chrome na androidu vypadá fakt krasně, ale co je to platné, když jednou do hodiny spadne a vypne Vám všechny záložky? Prd.

Audio! Představte si, že máte připojené reproduktory, po nějaké době je odpojíte - systém to standardně ohlásí  a pak přestane jít zvuk, a můžete se třeba stavět na hlavu, zapojovat a připojovat konektor jak chcete - jediné co pomůže je restart… opět se mi to stává téměř každý druhý den.

Zasekávání systému! Prostě si jen tak létáte v systému a najednou se to celé zadrhne, nikoliv na okamžik ale klidně i na minutu. Je to otrava.

Vypínající se dotyk! Představte si, že rozsvítíte obrazovku a chcete zadat kód a ono nic… musíte ji znovu zhasnou a rozsvítit  aby se aktivovala. Třeba i několikrát za sebou. Občas prostě nereaguje (ale to bude spíš kompletním zaseknutím) i v systému.

A to jsou věci, které mě tak nejvíc štvou na tom systému. Ještě bych mohl přidat pár věcí přímo k Transformeru, jako je extrémně ubohý a nepoužitelný mikrofon, chybějící USB (a nemožnost zapojit USB hub) mno ale jinak je to fakt mazlivý a užitečný přístroj, jen je sice z kvalitních materiálů, ale právě proto se bojím každého tukňutí, zatímco čínan mohl klidně spadnou na beton a ani to sním nehlo ;)

Jen mě tady ty krávoviny přesvědčují k prodeji a koupi nějakého netbooku s nějakým normálním systémem… asi zatím ne. Uvidíme. 

Co vy? Máte Android? Taky Vám příliš nefunguje? Nebo si ho naopak nemůžete vynachválit?

6 komentářů:

  1. Musim konstatovat ze jsem ten clanek ani necet. Kvuli nazvu, mam Vodafone Smart II za cirka tri tisice.
    Nemuzu si ho vynachvalit, proste pecka... dela to konecne to co chci..
    brosery sem nainstaloval operu mini, dolphin, skyfire(umiflash jenz smart neumi protoze ma arm6)
    ..tak jsem se podival co vlastne pises, myslim ze to je spise chyby u vyrobce nez chyby systemu Android.
    Jak pises Audio,Mikrofon,Zasekavani sytemu.
    Mam tedy mobil, ne tablet, ale stejne je to linux takze
    myslim ze muj nazor nebude uplne mimo.
    Mej se a jestli muzu poradit priste nez neco koupis tak nejdriv sezen nejake reference o vyrobku...
    Guest

    OdpovědětVymazat
  2. Inu, to je docela luxusní záležitost. :) Nejpodstatnější věc, která mě přitáhla k nakouslému jablku je ona skutečnost, že tam funguje dobře všechno, co tam fungovat má a co je inzerováno jako funkční na té dané věci. Jak windowsové počítače, tak tablety s androidem tenhle prostý komfort docela často nejsou s to poskytnout.
    Čímž tu tedy nechci rozpoutat žádnou hádku. Zkušenost s používáním výrobků a osobní názor. :) Zkrátka nechci ztrácet svůj čas tím, že budu řešit hovadiny - někdo by řekl, že se například budu starat o Windows, a ono to pak všechno bude fungovat dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Likandro, zrovna včera jsem mluvil s kamarádem který měl iPhone ale teď si pořídil telefon s Androidem, a souhlasil s tebou, tam mu všechno fungovalo svižně narozdíl od aktuálního stroje.

    Mě by ale u iOS štvala např. nemožnost připojit tablet kdekoliv a stáhnout si do něj nějaké data. Ale jinak se mi také líbí a na tabletu, by to asi bylo pohodlnější.

    Anonym: Myslím, že na Transformer se nedá najít moc negativních recenzí... považuji ho za highend a tak si raději ani nepředstavuji nedostatky těch levnější kousků :D

    Jinak už jsem asi přišel co by mohlo způsobovat zasekávaní systému -> wifi, které často vypadává signál, protože mi to dělá jen na bytě, kde máme takový napůl fungující šmejd... ale zatím to nemám ověřené.

    OdpovědětVymazat
  4. No ja som so svojím Nexusom nad mieru spokojný :) akurát, že sa tam píše docela nepohodlno, keď potrebujem napísať niečo viac....

    OdpovědětVymazat
  5. Ešte by som rád doplnil, že ani môj usb nemá a pritom usb veselo zapájam, stačí jedna redukcia a všetko ide. Sice na nerootnutom systeme iba čítanie usb ale ide :) USB hub mi funguje, klavesnica, myš, joystick to všetko funguje 100%, ešte musím nejako vymyslieť HDMI a je to dokonalý 7 palcový tablet.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě to právě nejde, ale asi je to protože transformer má USBčka v přídavné klávesnici... jen ho někde sehnat levně :)

    Nexus je určitě fajn a jeho cena je také příznivá.

    OdpovědětVymazat