středa 21. března 2012

MS Office, kde jsi?

Nemám ho, opravdu.

Přestože je to asi nejlepší dostupný kancelářský software, tak ho na svém počítači nemám snad již více než půl roku. Ještě měsíc zpět jsem tedy měl nějaký Viewer umožnující dokumenty jen číst, ale dnes už mám jen Libre Office.


Dokumenty z Writeru nevypadají zrovna k světu a o prezentacích ani nemluvím... proto ani jeden z nich nějak moc nevyužívám. Každopádně MS dokumenty otevírají již bez problémů. Ale třeba takový CALC, jenž používám téměř každodenně již několik let, mé požadavky plní dobře. 

Dokumenty již obvykle sepisuji do cloudu/plaintextu a nějaké to jejich finální zpracování a tvorbu úžasných prezentací (dělám krásné prezentace) si splácnu ve studovně. Jistě, je to místnost kam se většina návštěvníků chodí flákat na facebook, ale mě to přijde blbý a tak se mi tam produktivita spíše zvyšuje. Leč pomatené vedení univerzity ji pochopilo spíše jako konferenční místnost a jídelnu, takže je poslední dobou neustále studentům uzavřená - a to i když tam nikdo není! Ovšem, to už je jiný příběh.

Abych se vrátil k tématu... Prostě nějak nemám potřebu mít MS Office nainstalovaný, a to i přesto, že je fakt fajnovej. 

Jak jste na tom vy? Používáte MS, Libre, Open nebo ještě nějaký jiný?

2 komentáře:

  1. Používám MS Office, ale Libre/Open office znám z Linuxů, které mám na starém PC. Pravda, ty prezentace a tak v nich vypadají hůř, ale dá se to celkem překousnout. Taky nějak nemám potřebu mít klasické "windowsácké" office, ale mám je hlavně ze zvyku, protože v nich pracujeme i ve škole.

    OdpovědětVymazat
  2. používám přes tři roky openoffice, jsem s ním spokojen, prezentacím neholduju a nějakou tu smlouvu v tom taky splachtím...
    A ruku na srdce, vyplatí se vám investovat do MS office těch 2-10tisíc? :)

    také budu přecházet na linux, o důvod víc používat openoffice...

    OdpovědětVymazat