sobota 28. ledna 2012

Není to dobré.. spíše špatné. Dost...

Realitou je to, že jsem i přes vynaložené úsilí nedokázal za poslední tři týdny složit jedinou zkoušku.. jednak mě z toho pojímají stavy zoufalství s pocity demence, ale hlavně mám příští týden tři poslední termíny - z nichž dva musím udělat, nebo mě čeká rozloučení ze studiem.

Netuším, kde dělám chybu protože u jednoho z těch předmětů jsem průběžně v semestru studoval literaturu, kterou jsem přečetl již několikrát a když jí otevřu tak mám pocit, že to znám nazpaměť. Zápočty jsem získal bez problémů, u dalšího jsem si dával cvičení jak po másle.. ale zkoušky? První termín po pár dnech přípravy - 4/50.. druhý 15/50.. a ty další? První termín 36% a po dalších vynaložených hodinách studia 38%??? a ten třetí 32% a po dalších desítkách popsaných stránek 37,5%..

...a jsem nachcípanej a ještě navíc ztrácím z batohu placky ze zombie tematikou... to už je normálně o lano, nebo žily... nuže, musím narovnat záda, zvednout hlavu, zatnout zuby a dát do toho všechno!

5 komentářů:

  1. Klid. Zkus to učení chápat v souvislostech, vyhledávat si o tom věci na netu. Pochopit to, ne se to naučit. Dáš to, uvidíš. Držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
  2. Budu držet palce. Nevím, co je to za test a jaké jsou tam otázky, ale zkus si vždycky přimyslet něco jako: "Zasaď do oborových souvislostí," pokud je to tedy relevantní...
    Z posledních zkušeností mám dojem, že některé zkoušky prostě nejsou o vědomostech, odpovědích na otázky, ale často o vyvěštění otázek, které na tom papíru prostě nejsou... Tak hlavně neztrácej hlavu, půjde to.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za podporu.

    Problém je, že v úterý mám programovací techniky, o dva dny později matiku a hned poté makroekonomie. Každej předmět potřebuje úplně jiný přístup a připravě na všechny jsem již věnoval dosti času (viz. blog)... teď zrovna studuji to programování, mno, spíš bych to pojmenoval:"akademické studium algoritmů". Jedna otázka z milionu zní například:
    "Napište programový modul, který zjednodušeně implementuje komprimační metodu RLE. Komprimace probíhá tak, že operace čte vstupní binární soubor a počítá byty se stejnými hodnotami jdoucí za sebou. Pak do výstupního binárního souboru vypíše počet a hodnotu opakovaného bytu. Implementujte operaci pro komprimaci i pro dekomprimaci. Ošetřete i případ, že ve vstupu je více stejných hodnot než 255."

    Nejde o to, že by něco z toho bylo nějak těžké, ale prostě se nedaří a nedaří. A nějak ze smutku ("proč mi to sakra nejde...") přecházím do lhostejnosti ("jak si odstěhuji věci..."). Což není dobré.

    Jdu si ještě pročíst časovou a prostorovou složitost... A ráno si zopakuji matiku...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak nezbývá než držet palce. V úterý a čtvrtek určitě budu.

    Tak když si zítra od 5 do 6 vzpomeneš, tak taky podrž palce. Budou potřeba. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Díky, tobě zítra držet budu ;)

    OdpovědětVymazat