neděle 17. dubna 2011

Literární vyjádření hry

Hry můžeme popsat mnoha způsoby ať již klasicky slovem, různými diagramy, kompletním GDD obsahující detailní popis každého kamene nebo třeba literárním vyjádřením. V podstatě to znamená, že napíšete povídku, v niž příběh probíhá podle herních principů. A protože jsem to asi nikdy nikde neviděl, jsem v pobavení po přečtení vtipné povídky Jiřího Pavlovského, která si utahovala z klišé fantasy světů, rozhodl založit malinkatou soutěž na krevetě(místě sdružující kreativní lidi v oboru počítačových her).

Soutěžící měli za úkol sepsat příběh popisující herní principy a prací se nakonec sešlo sedum. Mám pocit, že ne všichni autoři tak úplně pochopily co se po nich chtělo a nebo to alespoň dobře maskovaly, ale nakonec jsem to nijak nehrotil. Takže si všechny výsledné výtvory můžete stáhnout a přečíst z tématu na krevetě: http://forum.kreveta.net/viewtopic.php?f=18&t=624

Myslím, že se soutěž povedla, i když mi trochu haprovalo nějaké to vedení, ale jsem poučen a příště to zvládnu určitě líp. Navíc se sešli docela pěkné práce. Dění se zase jednou trochu rozhýbalo a já se docela dobře bavil u tvorby dvou prací z nichž jedna se pomalu začíná transformovat do hratelné podoby. ;)

1 komentář: