úterý 22. února 2011

Sedmé narozeniny


Je tomu tak. FireHead slaví sedmé narozeniny, což ho jisto jistě posouvá k těm nejdéle existujícím (aktivně) vývojářským týmům (či spíše jednotlivcům) na české scéně. Dalo by se namítat, že aktivita v posledních letech poklesla a musí se přiznat, že je to pravda. Kde jsou ty časy dvanácti her za rok? Kde jsou ty časy, kdy se dalo sednout a za tři dny dokončit hru? Odešly… Jednak už tak nějak není to potřebné zapálení, jednak je těch různých projektů povícero a jednak už vývojář sám cítí potřebu určité kvality – a tím více ztrácí chuť, protože odchytávání detailů rozhodně není taková zábava jako tvorba samotná. Mno a samozřejmě je tu také staří, kdy jeden nemá tolik nervů všechno dělat sám, leč pomoc z komunity je rovná nule… takže jen čeká a čeká a po zklamání zase čeká, v doufání, že alespoň těch pár pixelatých obrázků mu někdo pomůže udělat… a tak si dlouholetý vývojář občas zapne dávno zakoupený program, se kterým strávil pěkná léta, něco si v něm prokliká, vyzkouší, uloží a zase odloží. Jde mu to pomalu, ale k cíli – k cíli se přecejen nezadržitelně blíží.

Nuže, pokus o lehce poetické postěžování si nad současnou i dlouhodobou situací autora, s jemnou oslavou sedmileté existence něčeho co kdysi dávno vytvořil.

1 komentář:

  1. Ona by možná pomoc přišla, kdyby byly lepší dřívější doložené práce, demo, a hlavně trochu jiný lidský přístup. :) Alespoň tolik můj názor na problém "nikdo se mi nehlásí".

    Každopádně, gratuluji k narozeninám v "internetové vývojářské existenci". Ať se projekt zdaří dokončit a konečně jsou někde vidět plody četných činností, kterým se věnuješ.

    OdpovědětVymazat