středa 21. července 2010

Knihy podle her...


Nejprve bych Vás chtěl seznámit s knihou Doom: Po kolena v mrtvých, kterou jsem přečetl před dvěma lety? To už je opravdu taková doba?

Byla to po pár letech moje první kniha, (bohužel jsem z nějakého důvodu přestal číst, i když příležitostí a času jsem měl spoustu) kterou jsem si jen tak z haluze nahrál do telefonu, a pak jsem ji po nocích přelouskal, nutno říci, že po jedné maximálně dvou větách na obrazovce... a to i přesto, že mi to připadalo jako strašná krávovina. Ale nelituji... protože, po dočtení ve mě vyvolala chuť na další... a že už jich byla pěkná hromádka, ale o těch až jindy.

Druhá kniha podle hry, která se mi dostala do rukou (doslova) se jmenuje Diablo: Dědictví krve. Hru již je inspirována snad nemusím blíže popisovat. Nečekejte, však žádnou nesmyslnou rubačku... příběh pojednává o hrdinovy, který se svou partou hledá bohatství, ale místo toho najde magické brnění, které není tak úplně hodné... a pak následuje putování skrz svět, který znáte ze hry. Samozřejmě to není tak jednoduché, ale nechci moc prozrazovat. Musím říct, že se mi kniha líbila, a pokud máte rádi fantasy - doporučuji.

Poslední knihou podle hry, kterou jsem dočetl vcelku nedávno je Hellgate London: Exodus. Tady mám trochu rozporuplné pocity, protože se mi knížka mnohdy dost líbila, ale místy jako by ji přeložily přes Google translátor... také tam byla jedna kapitola, po které jsem knihu na dlouhou dobu odložil... proč? Objevila se v ní hromada nových postav (v těch už jsem se i předtím trochu ztrácel)... takže jsem si myslel, že tam budou pořád, ale světe div se! Už tam o nich nebylo ani slovo, jakoby ta kapitola ani nebyla z té knihy... no, takže jsem si občas připadal jako betatester, ale jinak to bylo vcelku příjemné fantasy/scifi.

4 komentáře:

  1. Tak ty jsi už po roce dočetl Hellgate jo? :D Kámoška to četla a říkala že se jí to líbílo. Diablo: Dědictví krve je fakt dobrá knížka. Čte se dobře(taková oddechovka) a hlavně si připadáš jako kdyby jsi byl ty ten hrdina, páč je tam vše známe ze hry. Ale ta druhá knížka Diablo: Království stínu je kravina. Sice jsem skončil někde v půlce, ale více méně se tam nic nedělo, takže ani nemám v plánu to dočíst.

    OdpovědětVymazat
  2. Ok, takže ju ani nebudu začínat ;)

    Jo, dočetl.. po té krizi, to začlo být fakt zajímavý a byl jsem fakt zvědavej kam se to bude vyvíjet ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Konečně po dlouhé době někdo další objevil kouzlo knih podle her.:o) Ale chybí mi tam další tituly, Warcraft, Starcraft, Halo... ;o)A mohla tam být i zmínka o Warhammeru, ať už klasickém nebo 40,000.

    Ad Hellgate - mně se první díl trilogie líbil, a to dost, druhý ho v mém osobním TOP ještě o fous překonal, akorát u trojky jsem se zasekla někde na 20 stránce... nevím čím to je, už jsem to zkoušela rozečíst dvakrát, budu na to muset kuknout koncem srpna, tou dobou jsem ostatně četla oba předchozí díly, třeba na tom něco bude.

    OdpovědětVymazat
  4. další tituly jsem zatím nepřečetl, tak jsem o nich nepsal, až to napravím, tak tu budou ;)

    nějakou herní knihu určitě zase někdy přečtu, ale potřeboval bych tak L4D... :)

    OdpovědětVymazat