sobota 2. srpna 2014

Zavřít dveře a hledat nové...

V poslední době se toho v mém životě děje hodně - více než kdy dříve a musím se přiznat, že se spoustou situací si nevím rady. Zažívat každou chvíli nové věci, poznávat svět a posunovat se vpřed za svými sny je úžasný pocit ale trochu náročný. Ubijí mě to a zároveň vyvolává úsměv na tváři. 

Začínám mít pocit, že ty časy, kdy jsem vysedával celé dny, týdny a roky v osamění u počítače jsou prostě pryč. A vlastně ani nechci aby se vraceli. Dobrá pořád u počítače vysedávám ale už nikoliv protože nemám vůbec nic jiného... Například dnes ráno jsem se vzbudil pod modrou oblohou a nasával postapocalyptickou atmosféru opuštěného statku, abych si uvědomil, že jsem se na té párty, kam chodím každý rok, skutečně dokázal celou dobu bavit. Snad vůbec poprvé a pochopitelně bez nutnosti se opít do němoty...

Litva, Vídeň, Underground techno párty, dělání průvodce po Brně v angličtině, jednání s klienty, práce, jedna dívka... Zamilovanost, vztah, rozchod, trápení, znovu setkání... Prostě to bylo parádní i když se to nakonec bohužel nepřetavilo do něčeho většího. Dveře jsme asi nadobro zavřeli a i když má mé srdce pořád pochybnosti, mozek říká, že to bylo správné rozhodnutí, protože jinak by trápení (to mé) jen pokračovalo dále. Každá minuta ale stála za to a to jak ty příjemné tak nepříjemné. :) 

Minulý víkend jsem celý strávil na Slovenských hranicích a dokázal něco co bych do sebe nikdy neřekl... Ušmatlal jsem šílený noční pochod smrti od začátku do konce - nevzdal jsem to, i když jsem byl na hraně - celou cestu. Byla to paráda a i když mě stále bolí nohy, tak mi to vyvolává úsměv na tváři. Není většího činu, než překonat sám sebe.  

Zaměstnání je také v řešení - dostal jsem nabídku prodloužení smlouvy na další rok, ale každý den přemýšlím, jestli jí podepsat... Je to co dělám vážně něco co chci dělat ještě dalších pár let? Dává mi to ještě pořád něco více do života? Nebo tam chodím jen pro ten mrzký peníz? Zavřít dveře a hledat nové?

Mám tu jedny nové - možnost OSVČ, ale dokázal bych se tím uživit? Pokrýt své nízké životní náklady určitě ano, ale co splnit si i nákladnější sny? Nejsem si jist, takže to do brzké budoucnosti vidím na kombinaci zaměstnání a práce. Což vlastně dělám už teď...

S každým dalším novým zážitkem, splněným cílem či překonáním sama sebe roste můj pozitivní výhled do budoucna, radost ze života i sebevědomí. Prostě si užívám výsledky mnohaletého boje, který jsem sváděl (a ještě dlouho budu) sám se sebou. Věřte mi anebo ne, ale pokud se vám cokoliv ve vašem životě nelíbí tak stojí za to se snažit to změnit - jen počítejte s tím, že to nebude lehké. Je třeba vytrvat a znovu a znovu se zvedat ze země, dokud to nepovolí. A nakonec povolí... 

A teď už klepe na dveře můj první Brutall Assault... Uff. :D


2 komentáře:

  1. Nereaguji tu na nic konkrétního, zkrátka jsem rád, že tě vidím růst ke spokojenosti a přeji ti, aby se ti dařilo stále lépe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak, dal bych tomu článku "lajk", ale žádnou chytrou odpověď jsem nevymyslel .D

      Vymazat