úterý 22. července 2014

Rakousko, Vídeň

Pomalu se mi tady z toho stává cestovatelský koutek... Ale tak přece vám nebudu pořád vyprávět o svých neštěstích v lásce, připravovaných projektech anebo práci, že ano. :D

Dobrá, budu ale raději někdy jindy.

Takže Rakousko. Přiznám se, že bych se do něj z "domu" dobelhal pěšky, leč mám pocit, že jsem tam jen jednou chvíli postával na nějaké benzínce po cestě ze Zombie Sympozia. Takže když se naskytla docela dlouho plánována příležitost vyrazit vláčkem ze Znojma do Vídně. Neváhal jsem.

V sobotu jsem vstal jsem v šest hodin ráno (což už dělám i o víkendu běžně) a vyrazil z Brna do Znojma na dvoupatrový vláček, který jede po kolejích jako nůž máslem - žádná českodráhovská vrzající skuhrající a třepotající se jízda se nekonala. Jen vlak zastavil o dvě stanice jinde, než jsme čekali, zhasnul světla a stál... Takže jsme vystoupili někde ve Vídni a já mohl být zase jednou rád, že jsem si koupil žlutou Lumiu. :)

Takže jsem se dle očekávání ujal navigace naší skupiny...

Prošli jsme se po zdejších ulicích, nahlédly do umělecké galerie, botanické zahrady, na pár památníků a pěkného zámku Beldevere až po pomyslný cíl naší cesty - Veganský supermarket. :D

Tam jsem si koupili nějakou Fritzovu limonádu, veganské nanuky (uff, to byla pálka :D) a pak zase vyrazili zpátky. Kromě toho tu byl pokus o najití Kešky, leč zatím se mi nikdy žádná v zahraničí najít nepodařila. Mají to tam nějaký těžší než u nás. ;)

Poté jsme si už jen zabloudili na hlavním nádraží a když jsme se zjistili, že se odtamtud asi vážně nikam nedostaneme - udělali jsme si výšlap zpátky na místo příjezdu a doufali, že tam něco pojede... Jelo. :)

Příští cesta bude asi opět jen kratšího charakteru - nejspíše do Bratislavy - neboť mi bylo oznámeno, že už jsem vypráskal celou dovolenou a už příští měsíc pojedu na tu neplacenou. Mno.  :)






4 komentáře:

  1. Veganský supermarket, omg :D jsi vegan? Jinak hezký, kolik ti ještě zbývá zemí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím bohužel nejsem ani vegetarián, ale vzhledem k tomu, že už se setkávám s reakcemi typu:"Udělali jsme chiliconcarne, ale to ty asi nemůžeš, když tam je maso..." Tak jsem na dobré cestě. ;)

      Zemí? V lednu jsem si dal cíl podívat se do konce roku 2018 do sedmi Evropských států, leč musím říci, že jsem hodně podcenil své schopnosti... :D

      Mám tu Švédsko, Polsko, Litvu, Rakousko a ještě nevím, zda počítat Slovensko z minulého víkendu, protože jsem byl jen kousek za hranicí - ale zase na to velmi rád vzpomínám. :)

      Bratislava ale bude. Určitě.

      Až doplním další dva, tak si stanovím další cestovatelské cíle. ;)

      Vymazat
    2. Jo počkej, já myslel, že do 2018 chceš procestovat všechny, proto tak zběsilé tempo :D

      Na vega-věci se vykašli a jez zdravě. Už pračlověk kousal mamuta a to syrového... (nechci se pouštět do flamu, nic o tom nevím, ale masa se nevzdám) :D

      Vymazat
    3. Všechny dost možná nakonec budou. :D

      Hehe, mám v plánu sepsat důvody proč veg... Protože poslední dobou se mě na to lidé ptají docela často. Tak si to pak tady budeš moci někdy přečíst. :)

      Vymazat