středa 10. dubna 2013

Nevyhazujto.cz

Nevyhazujto.cz je zajímavý projekt, který občas navštěvuji. K čemu slouží?

Představte si, že máte doma staré časopisy, přečtené knihy, oblečení ze kterého už Vaše děti vyrostli a nemáte žádnou kamarádku, které byste je mohli předat či spoustu jiných věcí, které už nepotřebujete, nechce se Vám je prodávat ale zároveň je škoda je vyhodit. Právě na nevyhazujto.cz je můžete nabídnout k odvozu, někomu kdo jim najde nový smysl. On bude spokojen, vy budete mít doma o pár nepotřebností méně a na smetištích bude trochu více místa.

Samozřejmě se můžete také podívat, zda se Vám zrovna něco nehodí.


Co na to říkáte? Zkusíte něco nabídnout? Nebo Vám to přijde nemorální a odporné? 

2 komentáře:

  1. Za sebe můžu říct, že moje nejoblíbenější kusy svršků jsou z druhé ruky a vůbec mi nevadí, že už je někdo nosil. Stejnou měrou miluju antikvariáty, tam se mi vysloveně líbí ta představa, že už to někdo měl a něco tomu ze sebe dal. Vždycky si představuju, co si u toho asi myslel, na co umřel, jak se mu to líbilo osv.

    OdpovědětVymazat
  2. Takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlel a na co původní majitel umřel už vůbec ne :) ... ale u těchto věcí vidím spíše cenu (stejná věc + nižší cena = skvělé) a snad také to, že se použitelná věc nevyhodí do odpadu, kterého je všude i tak dost. :)

    OdpovědětVymazat