pondělí 7. ledna 2013

Dva moc hezké dokumenty

Pokud nemáte nic proti poučení, přírodě a krásným záběrům na rozmanité krajiny, tak se určitě podívejte na zbytek tohoto článku.


EARTH
Prvním dokumentem je Earth, který sleduje život na zemi od prosince do prosince a to postupně od severu k jihu. Dozvíte se mnoho zajímavostí, podíváte se na spoustu roztomilých zvířátek a uvidíte rozmanitost krajiny naší planety.

HOME
Druhý dokument je na první pohled podobný, ale místo zvířátkům se věnuje lidem a tomu, jak mění tvář naší planety, dozvíte se také spoustu zajímavostí o stavu lidstva, životu na různých místech a na závěr pár pohledů do možné budoucnosti. 


Mě se oba filmy opravdu líbili a u některých záběrů jsem opravdu tajil dech, ale nesmím zapomenout zmínit  že jsou oba dva ekologicky zaměřené, takže pokud Vám zmínka o globálním oteplování způsobuje nervové problémy - měli byste se jim vyhnout. ;)

Viděli jste? Máte na ně nějaký názor? 
Nevěříte na vliv lidstva na oteplování planety a vymírání živočišných druhů?

2 komentáře:

  1. Hm,lední medvídci mě navnadili. Globální oteplování mi (zatím) nervové problémy nezpůsobuje, tak bych ty dokumenty snad mohla i zhlédnout bez újmy na životě a psychickém zdraví:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ledního medvídka bych chtěl jako mazlíka, ale ve zverinexu jsem je zatím neviděl :)


    Tak hlavně ať se ti tahle cesta kolem světa líbí ;)

    OdpovědětVymazat