středa 10. listopadu 2010

Zombíci na univerzitní půdě

Dnes jsem dělal krátkou přednášku na téma Zombie, určitě víte (nebo to právě čtete), že se o toto téma vcelku zajímám a právě proto jsem se rozhodl přednést svým spolužákům. Tak vám to trochu popíšu.

Srdce buší, v jedné ruce externí disk, ve druhé sekera... vcházím před tabuli a sekeru zvedám nad sebe - všichni zmlkli - třískám sní o katedru - zapínám prezentaci a začínám... ze začátku jsem se trochu zasekával, ale zatímco sekera kolovala po učebně - jsem se rozmluvil a už to šlo samo... protože na ní bylo málo času a o tématu by se dalo mluvit hodiny, jsem povykládal jen něco o historii (Vodoo, Romero) a rychle jsem se stáhl k součastnosti, kde jsem se docela zaměřil na známé osobnosti Danny Boyle, Sam Raimi, Peter Jacson, Frank Darabont a další, kteří mají něco společného s chodícíma mrtvolama... povykládal o brutalitě, sociální kritice, lidském dramatu ale i komedii.. pak se přesunul k tématu:"Je to skutečně možné?" a pak doporučil studijní materiály...

Co jsem nečekal, že se téma tak chytne, že přijde velká spousta otázek(Hoří zombie dobře?", "Kam se schovat?", "Jak je zabít..." až po "jak jsi se k tomu dostal", "česká zombie komunita", "zombiwalky" ...), jenž pokračovaly, dokud profesor nezakročil, neboť jsme musely stihnout i další. I jemu se to však líbilo, a řekl, že to téma ještě neviděl a tak si ho bude určitě ještě dlouho pamatovat ;)

V případě zájmu si můžete prezentaci prohlédnout zde.

Ps: Bohužel z toho nemám video ani žádnou fotku... takže obrázek je pouze ilustrativní ;)

3 komentáře:

  1. Tak to zní zajímavě : ))
    V rámci čeho jsi dostal možnost přednášet o zombiích?

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, že není dokumentace. Taky si mohl někomu vrazit do ruky kameru ;-).

    OdpovědětVymazat
  3. No, fakt jsem přemýšlel, že bych jí vzal.. ale pak jsem to nějak... no, ale je to škoda, páč by to stálo za to ;)

    Liki: Mám zapsanej takovej dobrej volitelnej předmět, je o komunikaci - teorie, ale i praxe a udělat přednášku na nějaké téma je součást zápočtu ;)

    OdpovědětVymazat